Nieuws

Juni 2014

We konden ons in de maanden maart en april toch echt wel geen mooier weer wensen, is het niet? Onder een stralende voorjaarszon haalden heel wat liefhebbers hun tractor al eens boven, tijd voor een eerste rondrit! Jammer genoeg moesten we het vanaf begin mei met wat minder weer doen, en dat zullen de beide gastheren van de dag van de verzamelaar geweten hebben! Toch kon deze activiteit, waar u verderop meer over leest, op behoorlijk weer en een ruime opkomst rekenen. Bovendien hadden beide deelnemers kosten noch moeite gespaard om van hun collecties een mooie tentoonstelling te maken. Terwijl uw clubledenblad ter perse gaat, zijn al twee rondritten voorbij, met name de PCLT-rally en de Kustrondrit in Vlissegem. Van de eerste vindt u een uitgebreid verslag in dit nummer, dat van de rondrit in Vlissegem brengen we u in een volgende editie.
U leest onder de rubriek 'OTC-activiteiten' ook meer over de activiteiten die we dit jaar organiseren, zoals twee busreizen en onze veiling op 27 september. Deze laatste is een nieuwkomer in de lijst en een echte aanrader voor wie wat materiaal wil verhandelen, maar ook bezoekers zijn uiteraard van harte welkom. Noteer deze datum in uw agenda, u zult er geen spijt van hebben!
Het ligt uiteraard nog een heel eind voor ons, maar ik zou u nu al willen vragen om 7 en 8 mei 2016 met stip te noteren, want dan gaat opnieuw onze Veteran Tractor Show door. Over €waar€ en €hoe€ leest u in de volgende nummers meer.

WEBSITE

Wie regelmatig even onze website bezoekt, vindt hier een schat aan informatie over onze hobby terug: naast een uitgebreide actuele agenda en fotoreportages van voorbije OTC-activiteiten, treft u er een
uitgebreid forum aan, waar de deelnemers in verschillende rubrieken hun eigen verhaal kwijt kunnen,
maar ook een vraag betreffende de hobby kunnen stellen. Gebruik dit medium in uw zoektocht naar
een onderdeel, een vraag over hoe u iets weer in elkaar krijgt, u kunt er alleen maar wijzer van worden!

MEDEWERKERS OP ACTIVITEITEN

Op de verschillende OTC-activiteiten kunnen we uiteraard altijd helpende handen gebruiken. Wilt u
voor, tijdens of na ook eens de handen uit de mouwen steken om tafels en stoelen klaar te zetten,
frigo€s te vullen, de parking te bewaken, groenten te bedienen, drank te serveren, op te ruimen, enz...?
Laat me dan eens iets weten, dan spreken we verder af. In naam van OTC Roeselare in ieder geval
hartelijk bedankt!

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze vele activiteiten!
Geert Declercq

Maart 2014

€t Zijn geen winters meer als vroeger, zegt men wel eens € Als we naar de eerste helft van de winter van dit jaar kijken, kunnen we rustig stellen dat dit nog zwaar overdreven is. Begin februari piepten de eerste krokussen al boven, de natuur dacht zowaar dat het al lente was! Maar goed, tijdens de winter laten we onze tractoren vaker op stal staan en concentreren we ons meer op het restauratiewerk. Daar willen we u in ons clubledenblad al een tijdje mee van laten genieten, en dit jaar trekt reporter Wesley Pynnebrouck naar Gino Timperman voor een meerdelig verslag van de restauratie van zijn Güldner.


CLUBLEDENBLAD

We willen hierbij al onze leden oproepen, ook eens in de pen te kruipen en een herinnering uit het recente of het verre verleden te beschrijven. Heel wat redactieleden kunnen steeds nieuw materiaal gebruiken:
-Dries Vervaele is steeds op zoek naar leden die hun collectie aan anderen willen voorstellen in de rubriek €Ten huize van€.
-Christa Hollevoet neemt met veel plezier uw foto€s op in de rubriek €uw foto in het blad€. Ook bij dit nummer vindt u opnieuw een invulformulier €Te koop/gevraagd€, dat u aan haar kan bezorgen. Let wel op de afsluitdatum, zodat een en ander zeker in het volgende nummer verschijnt.
Ons clubledenblad is dus zeker voor een stuk het uwe. Maak er gebruik van!


CLUBACTIVITEITEN

Dit jaar gaat op de tweede zondag van mei opnieuw de dag van de verzamelaar door. Pendel even tussen de gastheren, ter plaatse wordt voor een droogje en een natje gezorgd! Traditiegetrouw trekken we op Hemelvaartsdag naar het PCLT, midden juni staat de kustrally gepland. Meer over deze activiteiten verderop in ons clubblad.


VERZEKERINGOLDTIMERTRACTOREN

We roepen iedereen op om zijn lidgeld zo vlug mogelijk in orde te brengen. Dit geldt in ieder geval voor de leden, die via onze club een oldtimerverzekering afsloten, want tegen het eind van de maand geven wij onze lijst door aan de verzekeringsmaatschappij, die controleert of de verzekerden wel degelijk bij onze club aangesloten zijn. Wie zijn lidgeld nog niet heeft betaald, wacht dan een nare verrassing, die u zich beter bespaart!


PRIJSVRAAG DECEMBER 2013

Een paar leden hadden gemerkt dat het hier om een Leclerc-tractor gaat. Leclerc was een kleine constructeur uit de Franse Savoie, die zijn eerste tractor op basis van een Citroën B 14 bouwde. Van een vijftal types werden in totaal 800 exemplaren gebouwd, waarvan de meeste een Peugeot 203-motor kregen. Vanaf 1955 verkocht de firma Siaco de Leclerc-tractor in het rood onder zijn eigen naam.

Slechts twee leden hadden het bij het rechte eind, met name
-Guido Brouckaert uit Rollegem
-Kris Ligneel uit Staden
Deze mensen kunnen contact met mij opnemen om hun prijs af te halen.

Voor een volgende prijsvraag is het wachten tot het juninummer.

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze evenementen.

Geert Declercq