Nieuws

Het OTC bestuur wenst u een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!


Veteran Tractor Show op facebook

De Veteran Tractor Show 2016 heeft een eigen Facebookpagina! Surf even naar www.facebook.com/veterantractorshow 2016, waar we aftellen naar het gebeuren en je meer te weten komt over de praktische organisatie van dit evenement!

We brengen er jou heel regelmatig op de hoogte van de voorbereiding van onze show.

Een echte aanrader dus voor al wie deze manifestatie van dichtbij wil volgen!

Nieuwe website

Met trots kunnen wij u melden dat de nieuwe OTC-website vandaag gelanceerd wordt.

De layout werd grondig gemoderniseerd en de inhoud uitgebreid.
De bedoeling was ook om het geheel wat dynamischer te maken; zo staat er nu op de voorpagina steeds het laatste nieuws, de eerstkomende evenementen, de laatste post op het forum, ...
Verder zijn er ook een aantal pagina's voorzien met invulvelden om bijvoorbeeld uw evenement op onze agenda te vermelden en zoekertjes voor het clubledenblad door te geven.

Veel surfplezier!

Brecht Demeulenaere

PS:
Alle vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwe website zijn steeds welkom.
webmaster@oldtimertractorclub.be

September 2015


‚€ėDe oogst geschoren, de winter geboren.‚€ô Dit oude spreekwoord is dezer dagen wel van toepassing, want de graanoogst ligt ondertussen al een paar maand achter ons, en ondertussen worden ook volop ma√Įs, aardappelen en bieten gerooid. Niet overal werd het graan met moderne machines gedorsen, nee, her en der werd tijdens dorsfeesten op de aloude wijze gewerkt, en die nostalgie doet ons, liefhebbers van erfgoed, meer dan deugd.

Hoewel we ondertussen al eind in de kalender voor 2015 opgeschoven zijn, staan er voor ons nog een paar belangrijke activiteiten op het programma.
Allereerst hebben we de 6e OTC-quiz in zaal Thor op zaterdag 10 oktober. Deelnemen is hier belangrijker dan winnen, laat dat de achterliggende gedachte zijn. Los in dit nummer vindt u een inschrijvingsformulier, stuur dit zo snel mogelijk terug, dan bent u zeker van deelname.
Op zaterdag 24 oktober is er dan onze traditionele najaarsbusreis. Dit jaar blijven we in eigen contreien en ontvangen we graag onze collega‚€ôs van OTMV Noord Brabant uit Nederland.

VETERAN TRACTOR SHOW 2016

Onze show is natuurlijk het hoogtepunt binnen de werking van onze club. Ik wil u hierbij nog eens oproepen, het weekend van 7 en 8 mei 2016 vrij te houden, want dan zal de Veteran Tractor Show 2016 plaatsvinden. Op een 5 hectare groot terrein aan de Bosdreef te Torhout brengen we u opnieuw een staalkaartje van wat er in Belgi√ę en in de ons omringende landen aan moois in de wereld van landbouwerfgoed leeft.

Centrale thema‚€ôs tijdens deze editie zullen, zoals u al weet, de merken Same, Deutz en Fahr zijn. Dat deze tractorbouwers naast hun standaardmateriaal ook heel wat curiosa gebouwd hebben, zal tijdens deze tweedaagse meer dan duidelijk worden. De geschiedenis van Deutz vindt u verderop in dit nummer, de restauratie van de Samecar wordt in dit nummer ook vervolgd.

We willen bij deze iedereen nu al uitnodigen om zijn tractor, stationaire motor of werktuig tegen onze show klaar te maken, zodat ook u uw materiaal aan de vele bezoekers kunt voorstellen.

Net als twee jaar geleden rekenen we op de komst van onze vrienden uit het Verenigd Koninkrijk en we hebben ook contacten om een aantal Franse en Nederlandse verzamelaars met hun materiaal naar onze show te krijgen. Vertel het nu al door aan uw vrienden en kennissen, zodat zij dit unieke evenement niet moeten missen!


PRIJSVRAAG

We kregen helaas geen juiste antwoorden op onze prijsvraag van juni. De opdracht was dan ook alles behalve gemakkelijk. Misschien gaat er bij sommigen van jullie wel een belletje rinkelen als ik zeg dat dit voertuig wel eens verband zou kunnen houden met een van de drie thema‚€ôs op onze show volgend jaar‚€¶

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze volgende evenementen.

Geert Declercq

OTC Busreis Nordhorn

Voor de busreis van volgende week zaterdag naar Nordhorn blijven nog een aantal plaatsen vrij.
Inschrijven kan nog door overschrijving van 42 euro op het rekeningnummer van OTC Roeselare.

Misschien tot dan!

Juni 2015

De eerste rondritten dit jaar werden wel niet echt op heel goed weer getrakteerd, kunnen we zeggen. Tijdens de meerdaagse busreis konden we dan wel weer op een lekker weertje rekenen, en zo .

ZOEKERTJES IN HET CLUBLEDENBLAD

Om in de toekomst onze zoekertjesrubriek wat uit te breiden, hebben we in dit nummer een formulier gestopt waarop u al uw zoekertjes kunt invullen. Naast een vermelding in ons clubledenblad vermelden we alle zoekertjes ook op onze website. Christa Hollevoet is verantwoordelijke voor deze rubriek, u kunt het document dus naar haar mailen of per post sturen.

WEBSITE

Binnenkort krijgt onze website een facelift, want vanaf midden dit jaar gaan we live met een nieuwe en nog interactievere webstek. Neem regelmatig een kijkje en je zal zien dat er een schat aan informatie over onze hobby terug te vinden is: een uitgebreide actuele agenda, fotoreportages van voorbije OTC-activiteiten en natuurlijk niet te vergeten een uitgebreid forum, waar iedereen naar hartelust zijn eigen verhaal kwijt kan of een vraag betreffende de hobby kan stellen. Gebruik dit medium in uw zoektocht naar een onderdeel, een vraag over hoe u iets weer in elkaar krijgt, u wordt er ongetwijfeld wijzer door!


BUSREIZEN


Zoals gewoonlijk trekken we er ook dit jaar opnieuw op uit. Zoals u al wel weet gaat op 25 juli onze jaarlijkse busreis naar het HMT-festival door. Op zaterdag 8 augustus staat een nieuwkomer op het programma, want dan gaat voor de eerste keer een eendaagse busreis naar de show in Nordhorn (D) door. Deze twee reizen zijn ruim aangekondigd op de aparte formulieren in dit nummer. Aan het eind van het seizoen hebben we dan ook nog onze eendaagse busreis, maar daarover vindt u in het septembernummer alle details.

VETERAN TRACTOR SHOW 2016

Stilaan beginnen we weer aan de voorbereiding van onze Veteran Tractor Show van 7 en 8 mei 2016. Langs de Bosdreef in Torhout willen we dan weer voor een nooit gezien evenement met honderden tractoren, motoren en werktuigen zorgen.

Het zal u nog niet ontgaan zijn dat we de merken Same, Deutz en Fahr in de kijker willen zetten. Elk van deze merken zal een eigen ‚€ėeiland‚€ô krijgen, waarbij de historiek van het merk duidelijk naar voor zal worden gebracht.

We roepen de eigenaars van tractoren en machines van deze drie merken nu al op om hun machines tegen het voorjaar 2016 klaar te maken, zodat u aan dit uniek gebeuren deel kunt nemen!

PRIJSVRAAG

Ook in deze uitgave vindt u opnieuw een foto van een eerder ongekende trekker. Graag had ik het merk (en eventueel het type) van deze behoorlijk zeldzame systeemtrekker. Wie het antwoord weet, kan het mij doorsturen op de gekende coördinaten. Voor de eerste twee correcte antwoorden hebben we een fles wijn in de aanbieding!!

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze vele activiteiten!

Geert Declercq