Nieuws

Oldtimerrondrit Gouden Osse Torhout

Oude Trekker Club Roeselare verleent zoals jaarlijks zijn medewerking aan de rondrit van den Gouden Osse langs de Ruddervoordestraat in Torhout.

Op zondag 11 september gaat daar weer het alomgekende oldtimerfestival door.  Een leuke mix van oldtimertractoren , stationaire motoren en randanimatie maken van deze dag een topper op de kalender.

De tractoren verzamelen vanaf 9.30 uur langs de Rondevijverstraat in Lichtervelde, op wandelafstand van den Gouden Osse.

De deelnemers aan de rondrit en de ingeschreven extra eters kunnen op de middag genieten van lekker spare-ribs met frieten.

Stipt om 13 uur start de rondrit voor de oldtimertractoren langs Lichterveldse wegen met een tussenstop op de hoeve van Luc Aneca langs de Daalderstraat in Lichtervelde.

De tractoren worden terug aan de Gouden Osse verwacht omstreeks 16 uur. Ondertussen is er randanimatie op het terrein met de tentoonstelling van verschillende antieke stationaire motoren.

Deelname kost 15 euro en daarin is een eetbon, een bon voor een ijsje , twee drankbonnen en een bon voor een drankje op de tussenstop voorzien. Bovendien krijgen alle deelnemers een vergrote foto in een kader als aandenken aan deze dag!

Inschrijven kan tot 8 september bij Geert Declercq op declercq.geert@pandora.be of per telefoon op 0491/610413.

Graag tot dan!

Datum quiz verplaatst!

De quiz is om organisatorische redenen verplaatst van 8 oktober naar 12 november.

Dit gezellig samenzijn gaat door om 19.30 uur in Zaal Thor langs de Papebrugstraat, 8 te Torhout. Kom je kennis over oldtimertractoren,motoren en machines op een ludieke manier testen!

Deelnemen is belangrijker dan winnen, dat weten de deelnemers aan vorige uitgaven maar al te goed!

Inschrijven kan tot 5 oktober bij Geert Declercq op 0491/610413 of declercq.geert@pandora.be

Graag tot dan!

Kustrally Vlissegem

We willen jullie hierbij nog even herinneren aan onze jaarlijkse rondrit aan de zee. We verzamelen op zaterdag 18 juni €s morgens om 9 uur aan het sportcomplex €t Haneveld, Nieuwe Steenweg 74 te 8420 de Haan, waar we de deelnemers eerst een koffie en een koek aanbieden. Om 10 uur vertrekken we voor de morgenrit richting De Haan.

Op de middag verzorgt onze traiteur in de feesttent te Vlissegem een maaltijd met stoofvlees, frietjes à volonté en aangepaste groenten.

Rond 14 uur start dan het namiddaggedeelte met een rondrit naar Wenduine.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 15 euro (8 euro voor kinderen <12 j). Daarin zit een koffie en boterkoek bij aankomst, het middagmaal en een paar drankbonnen begrepen.

Inschrijven kan tot 10 juni door overschrijving op het OTC-rekeningnummer BE26 0012 5678 3429 met vermelding €kustrally€ en het aantal personen.

We hopen natuurlijk op een straaltje zon en dan kan dit onvergetelijke €dagje aan zee€ al niet meer stuk!


Veteran Tractor Show op 7 en 8 mei

Deelnemen aan de show

Schrijf nu online in!
of
Download het inschrijvingsformulier
Download Veiligheidsvoorschriften

Meer informatie op: www.veterantractorshow.be


Wat wordt er verwacht en getoond tijdens deze tweedaagse?
- een 500-tal tractoren, waaronder een grote verzameling Same, Deutz en Fahr-tractoren, ter gelegenheid van ons centraal thema dit jaar
- tientallen stationaire motoren
- demonstratie hout zagen met zaagmachine aangedreven door oldtimer tractor
- dorsdemonstratie met een antieke dorscombinatie
- maaidemonstraties met allerhande werktuigen
- ploegdemo€s op zaterdag en wedstrijd op zondag
- een presentatiering waar voertuigen voorgereden worden met commentaar
- een grondverzetterrein, waar iedereen naar hartelust het vermogen van zijn trekker kan uittesten
- verkoopstanden met wisselstukken, boeken, allerhande gadgets, €
- tentoonstelling van miniaturen
- tentoonstelling van foto€s uit €De Oude Doos€ in samenwerking met www.landbouwenmachines.be
- catering in de loods naast het terrein

Centraal thema
Tijdens deze uitgave stellen we tractoren en de machines van de merken SAME, DEUTZ en FAHR centraal. U hebt in de jongste clubledenbladen ondertussen hierover al heel wat meer over vernomen. Wij zijn dan ook op zoek naar zoveel mogelijk tractoren van deze merken. Om het gamma zowel op zaterdag als op zondag zo compleet mogelijk te maken vragen wij om de thematractoren op vrijdagavond of ten laatste zaterdag voor 10 uur aan te brengen. Ze zullen worden opgesteld in een speciale ring, waar de volledige collectie oldtimer- en classic-tractoren van voor het bouwjaar 1991 zal worden samen gebracht. Zaterdag en zondag worden de tractoren van de merken Same, Deutz en Fahr naar de afgebakende arena begeleid. Daar wordt de geschiedenis uiteengezet aan de hand van de in chronologische volgorde voorbij-komende tractoren. De tractoren keren daarna onmiddellijk terug naar hun parkeerplaats.

Initiatie tractor rijden
Op geregelde tijdstippen voorzien we in de centrale ring een initiatie tractor rijden. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen er onder begeleiding een rondje op een echte tractor rijden.

Oldtimerploegwedstrijd
Onder leiding van het vakkundige comité van oldtimerploegen.be wordt op zondag een ploegwedstrijd gehouden voor heen- en weergaande en rondgaande ploegen. Zaterdag is er mogelijkheid om te oefenen. Zondag om 11u wordt de openingsvoor getrokken. Na de middag (na het jureren van de openingsvoor) wordt de wedstrijd vervolgd.

Demonstraties
Om de sfeer van €de goeie oude tijd€ terug naar boven te halen voorzien we tal van demonstraties zowel op zaterdag als zondag. Een klassieker is natuurlijk het dorsen van graan met een antieke dorscombinatie. Daarnaast staat er een knap staaltje van ouderwetse techniek; een grote zaagmachine aangedreven door een oldtimertractor verzaagt er boomstammen tot planken en balken. Verder voorzien we maaidemonstraties met allerhande machines, vlas zwingelen, ploegen, ...
Wie wenst deel te nemen of mee te werken aan deze demonstraties kan contact opnemen met Geert Declercq.

Reuzebarbecue
Onmiddellijk na de veiling start een reuzebarbecue voor alle ingeschreven deelnemers. Voor deze bbq kunt u enkel op voorhand inschrijven door op het formulier het aantal personen te vermelden en door het juiste bedrag vooraf te storten op rekeningnummer IBAN BE26 0012 5678 3429 €“ BIC GEBA BE BB (zie ook inschrijvingsformulier op pagina 7).
Vermeld bij de betaling eveneens uw naam en het aantal personen voor de bbq. De overschrijving moet gebeuren
vóór 1 mei 2016! De kaarten zullen voor u klaarliggen aan de kassa.

Tractorwijding op 13 maart

Nadat we een paar jaar de tractorwijding op de kalender moesten missen, nemen we met Oude Trekker Club Roeselare de draad weer op en starten zo het seizoen op een passende manier!
We verzamelen op 13 maart vanaf 9 uur bij Geert Billiet in de Schoolstraat 65 te Zwevezele. Tegen 10 uur starten we dan richting het centrum van Zwevezele, waar E.H. L Brutin voor de mis van 10.30 uur onze tractoren zal zegenen. Na een traktaat in de kerk nemen we er het middagmaal, voor de gelegenheid beenhesp met frieten. Na het middagmaal maken we een rondrit langs landelijke wegen en stoppen we tussenin voor een schnabbel en een babbel. Mis deze eerste afspraak van het jaar niet en schrijf je voor 8 maart in door 15 euro voor volwassenen (8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar) over te schrijven op rekeningnummer  BE 26001256783429 van OTC met vermelding €Voorjaarsrit€, uw naam en het aantal deelnemers.

Ledendiner op 7 februari

Graag nodigen wij u uit op ons jaarlijks ledendiner. Wij hebben op vraag van een groot aantal deelnemers het tijdstip veranderd van zaterdagavond naar zondagmiddag. U bent van harte welkom op zondag 7 februari 2016 om 12u00 in zaal €d€Oude Melkerie€, Stationsstraat 143b in Hooglede (Gits).

Na het aperitief start het menu met een kabeljauwhaasje met bieslooksausje en pasta, als hoofdgerecht een parelhoenfilet in een romig sausje, gevolgd door een dessert met appeltaart, vanille-ijs en calvados, en tenslotte een koffie.Wijnen en waters zijn in de prijs inbegrepen tot aan de koffie.

Daarna strekken we de beentjes op muziek van vroeger en nu! Voor dit uitgebreide menu betaalt u de democratische prijs van 40 €.

Gelieve over te schrijven op rekening 001-2567834-29 op naam van Oude Trekker Club VZW ten laatste tegen 4 februari met vermelding van uw naam. Betaling geldt als inschrijving.
Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen!

Grote Ruilbeurs op 14 februari 2016

Op 14 februari gaat vanaf 8 tot 16 uur de zevende grote ruilbeurs in de loods van Geert Vansteelant langs de Rondevijverstraat,4 te Lichtervelde door.

U vindt er nieuwe en gebruikte onderdelen van courante oldtimer-en classic-tractoren.

Inkom en deelname is gratis, aanmelding via declercq.geert@pandora.be of 0491610413.