Nieuws

Correctie clubledenblad

In ons recent verschenen clubledenblad zijn een aantal zetfouten geslopen:

-het ledendiner gaat wel degelijk door op zondag 28 januari, en niet op 25 februari

-de dag van de verzamelaar gaat door op 13 mei,niet op 6 mei

Wij bieden onze excuses aan voor dit misverstand

 

Beste Wensen

We willen van de gelegenheid gebruik maken om al onze leden, hun familie en vrienden een Zalig Kerstfeest en een voorspoedig Nieuw Jaar 2018 te wensen! Dat we in 2018 verder mogen bouwen aan Oude Trekker Club Roeselare en onze leden op allerhande manieren mogen samenbrengen rond onze hobby!

 

OTC-Quiz geannuleerd.

Om organisatorische reden kan de quiz, die op 18 november gepland stond, niet doorgaan. Wij excuseren ons bij deze voor het ongemak en kijken al uit naar een volgende editie.

Stille mars voor pastoor Luk Brutin

Beste bezoeker van deze pagina,

Zoals jullie ongetwijfeld via de media vernomen hebben, is pastoor Luk Brutin begin deze week als priester van Zwevezele ontslagen. Drie jaar na elkaar mochten we onze tractoren in zijn kerk laten wijden, en zorgde hij telkens voor een gesmaakte multimediale viering voor de talrijke aanwezigen. Ook wij willen met Oude Trekker Club Roeselare onze steun aan priester Luk betonen. Lees onderstaand bericht even goed na en neem deel aan de stille wake volgende week zaterdag in Brugge, in naam van OTC in ieder geval van harte bedankt!

Beste parochieleden, kankerpatiënten, tractorbestuurders, motards, truckers, fietsers, gelovigen,

Als gelovigen van de parochie Zwevezele en als leden van het parochieteam van de parochies Sint-Aldegondis en Sint-Jozef zijn we geschokt en sterk verontwaardigd door de recente verwijdering van de pastoor uit onze parochies. Daarom willen we onze stem laten horen, meer daarover hieronder.

In de pers werd onze priester de laatste dagen afgeschilderd als iemand die een goede pastorale werking verhindert, die kwetsende uitspraken op ere- en uitvaartdiensten zou gezegd hebben, die West-Vlaams spreekt, die in ruzie zou liggen met zijn medewerkers, die enkele voorstanders, maar voornamelijk veel tegenstanders zou hebben.

Door de vieringen van Priester Luk Brutin bij te wonen, weten wij echter dat onze priester een harde werker is, een idealist en een perfectionist. Wat hij in de laatste 6 jaren heeft gerealiseerd, is enorm: vieringen met klank, licht en beeld. Hij bereidt zijn missen zeer goed voor. Iedere viering is anders en spreekt iedereen aan: parochianen, landbouwers, ruiters, motorrijders, truckers, fietsers, kankerpatiënten, jongeren, ouderen, enz. Het in ere houden van heiligen en kapelletjes. Het organiseren van activiteiten in de kerk zoals de tentoonstelling over de geschiedenis van Zwevezele vorig jaar. En niet in het minst: het in ere houden van Sint-Aldegondis, de patrones van onze parochie!

Maar Priester Luk doet dit niet alleen. Hij heeft een team met vele enthousiaste medewerkers: 3 kosters, een twintigtal leden van de parochieraad, een twintigtal misdienaars! Ook verenigingen zijn welkom in onze kerk en krijgen een eigen viering. Hij heeft de eeuwenoude traditie van de dorpskerk als pelgrimsoord voor kankerpatiënten weer opgenomen: van heinde en verre komen zieke mensen en zoeken comfort, hoop en steun of leren omgaan met het onvermijdelijke. Hij heeft de confrérie voor Sint-Aldegondis opgestart die de activiteiten voor de kankerpatiënten ondersteunt. Regelmatig komt een bijbelgroep samen. Op al die manieren heeft priester Luk duizenden mensen samengebracht, hoop gegeven en terug naar de kerk geloodst!

Zoals onze Vader ons geleerd heeft om te zaaien vooraleer te oogsten, heeft onze pastoor ook geïnvesteerd in zijn parochie vooraleer zijn gelovigen kwamen opdagen! De pastorie en de kerk werden letterlijk opgekuist. Oude standbeelden werden teruggehaald, gerestaureerd en geschilderd. Een nieuw altaar werd geplaatst en ingewijd! De priester, de kosters, de misdienaars kregen nieuwe tunieken, gerecupereerd van kerken die in de streek sloten. Vorig jaar werd een nieuwe klok plechtig ingehuldigd. Een nieuw groot wierookvat werd gemaakt en wat voor één: “Het Zwevend Zeelke”! Met Europese subsidies werden folders voor de kankerpatiënten gemaakt. Hij investeerde in een nieuw multimediasysteem. De website op kerknet werd op punt gezet. En niet in het minst: een boerenkar werd omgetoverd in een rijkelijk versierde praalwagen, die door paarden wordt getrokken tijdens processies! Wat hebben priester Luk en zijn medewerkers veel werk verzet!

Al die fantastische dingen heeft onze priester tot stand gebracht, door zijn harde werk, door zijn directe en eerlijke vorm van communicatie, die alom bekend is. Hoge bomen vangen veel wind en wie zijn nek uitsteekt wordt makkelijk een kopje kleiner gemaakt. Zo ook heeft onze priester tegenwind gevangen, maar is dat zo uitzonderlijk voor iemand die zich met hart en ziel voor zijn parochie inzet?

In de pers werd de laatste dagen weinig of niets positief over het jarenlange werk en over wat priester Luk gerealiseerd heeft gezegd!

Omwille van het feit dat de stem van de gelovigen van parochie Zwevezele onvoldoende werd gehoord en omwille van het onrecht dat onze priester wordt aangedaan, gaan we hem steunen met een vredevolle optocht op 2 september 2017 om 14.00u in Brugge. We hebben daarvoor reeds de toelating van stad Brugge bekomen.

We starten op de busparking in de Bargeweg bij de Katelijnepoort (aan de luifel). Daar is geen parkeermogelijkheid. Parkeren kan langs de vesten (Katelijnevest, Gentpoortvest), in de parking in de Katelijnestraat 65, langs de Baron Ruzettelaan of in de parking naast het station. Gelieve tijdig te komen omdat het van de geparkeerde auto naar de busparking nog even stappen kan zijn. De tocht gaat dan door de Katelijnestraat, Mariastraat, Pijpersstraat tot aan het Bisschoppelijk paleis in de Heilige Geeststraat, waar het einde van de optocht is.

Voor mensen die vanuit Zwevezele vertrekken, zullen er op de Hille (aan cultuurcentrum De Wissel) om 12.30 uur bussen vertrekken die hen naar Brugge voeren. Als je met de bus meewilt, gelieve dan vóór volgende week vrijdag een e-mail te sturen aan wijsteunenpriesterluk@outlook.com met vermelding van naam en met hoeveel personen je meegaat.

Verdere details kunnen jullie op Facebook vinden op de pagina “Wij steunen priester Luk Brutin”. U vindt deze pagina door op facebook in het zoekveld “Wij steunen priester Luk Brutin” in te geven. Als u op de pagina bent, klik dan op de knop “vind ik leuk” (=liken). Op deze pagina gaan we jullie op de hoogte houden van het verloop van de voorbereidingen.

Anderzijds gaan we op dezelfde pagina “Wij steunen priester Luk Brutin” ook een evenement posten. Wij willen vragen om daarop te laten weten of u komt. Zo weten we ongeveer hoeveel mensen er komen. Hoe meer, hoe beter! De politie van Brugge zal er zijn om alles te helpen in goede banen te leiden.

Tenslotte kunnen jullie op Facebook lid worden van de groep “Pastoor Luk Brutin moet blijven!!”. Dat doe je zo: geef in het zoekveld op Facebook “Pastoor Luk Brutin moet blijven!!” in en kies de groep met die naam. Op de pagina van die groep kan je dan klikken op “lid worden”. Dan kan je daar zelf een bericht op kwijt of kan je de reacties van anderen lezen.

Als je zelf geen facebook hebt, dan kan je dit vast via een kennis of familie regelen.

Deelnemen staat vrij, maar we hopen jullie en jullie kennissen in grote getale te kunnen verwelkomen!

Kristo van Holsbeeck Philippe Vandemoortele

Hilde Verschatse Kristien Rielhof Maria De Vlieger

Rosette Callewaert Jerry Desendere Patrick Dedeyne

Geert Declercq Diana Quicke

Busreizen naar Panningen en Nordhorn

We trekken op zaterdag 29 juli naar het HMT-festival in Panningen. Het is altijd comfortabel reizen in onze bus, en voor de prijs rij je zeker niet alleen naar het festival: voor 37 euro ben je op de terreinen van het festival, want in de prijs zit ook een inkomkaart inbegrepen!

Op zaterdag 12 augustus vertrekken we om 5 uur aan de kerk in Oostrozebeke richting Nordhorn om tegen ongeveer 10 uur ter plaatse te zijn. We blijven ter plaatse tot 17.30 uur, zodat we tegen ongeveer 22.30 uur terug in Oostrozebeke zijn. Deelnameprijs op basis van 50 deelnemers bedraagt 40 euro, inclusief inkomticket voor de show.

 

Gerard Goemaere licht u graag in over de praktische organisatie van deze reizen op 0475/520449.

 

Kustrally De Haan

Deze rondrit mag je als echte liefhebber zeker niet missen, want wanneer krijg je anders ooit nog eens de kans om met je trekker over de zeedijk te rijden? We verzamelen op zaterdag 17 juni ’s morgens om 9 uur aan het sportcomplex ’t Haneveld, Nieuwe Steenweg, 74 te 8420 de Haan, waar we de deelnemers eerst een koffie en een koek aanbieden. Om 10 uur vertrekken we voor de morgenrit richting de Haan.

Op de middag is er voor de deelnemers in de feesttent te Vlissegem stoofvlees met frietjes en aangepaste groenten voorzien.

Na de middag gaat de rondrit richting Wenduine, met ook al weer een tussenstop.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 18 euro (9 euro voor kinderen <12 j). We voorzien in een koffie en boterkoek bij aankomst, het middagmaal en een paar drankbonnen. Vermeld op uw inschrijvingsformulier ‘kustrally’ en het aantal personen.

 

PCLT-rally op 25 mei

Naar aloude traditie richten we ook dit jaar weer een rondrit voor onze leden in. Deze keer hebben we het idee opgevat om hier onze leden voorrang te geven, dus neem zeker uw lidkaart mee op deze uitstap. Verzamelen doen we vanaf 10 uur op de hoeve Debruyne, Diksmuidsestwg. 357 te Roeselare. Na het aperitief staat kip met frieten op het menu.

Na het middageten maken we een korte rondrit door Roeselare en omstreken om aan te komen aan het PCLT in de Zuidstraat,25 te Roeselare. Daar worden onze tractoren tot 16.30 uur aan het publiek getoond.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 15 euro (8 euro voor kinderen <12 j). Daarin zit een koffie bij aankomst, het middagmaal (beenhesp met frieten en groenten) en een drankbon begrepen.

Inschrijven kan tot 18 mei door overschrijving op het OTC-rekeningnummer 0012 5678 3429 met vermelding ‘PCLT-rally’ en het aantal personen (volwassen en kinderen).

Mis deze vaste afspraak niet en schrijf tijdig in!

Dag van de Verzamelaar

Ook dit jaar weer brengt de dag van de verzamelaar een rijk gevuld programma. Niet minder dan drie deelnemers laten u op 14 mei hun collectie zien, met name:

*Familie Vandewalle, Leysafortstraat, 30, 8810 Lichtervelde. Hier is de volledige collectie Fendt-tractoren van het prille begin tot de huidige generatie te zien. De organisatoren maken zich sterk, 150 exemplaren van dit Zuidduitse tractormerk samen te kunnen brengen, waaronder alle rariteiten die er ooit gemaakt werden. Er wordt 3 euro inkom gevraagd, die integraal naar karnavalsvereniging de Brumis gaat.

*Familie Vervaele, Kasteelstraat, 25, 8810 Lichtervelde. Dries en compagnie zorgen voor een thematische voorstelling van de geschiedenis van de Vierzon-tractoren en stellen een aantal werktuigen statisch en dynamisch tentoon.

*Francis Buyse, Oostlaan 1, 8560 Gullegem. Hier krijgt de bezoeker een grote collectie tractoren van het merk MAN,Holder maar ook andere zoals Ursus, Bernard, MM-Track, Unimog te zien.

Breng een bezoekje aan deze drie locaties, het zal zeker de moeite lonen!

OTC op Het Salon voor land- en tuinbouw in Roeselare

Dit jaar gaat naar tweejaarlijkse gewoonte van zaterdag 25 t.e.m maandag 27 februari het Land- en Tuinbouwsalon in de Hallen langs de Diksmuidsesteenweg te Roeselare door (zie ook meer op www.landentuinbouwsalon.be). Net als tijdens de vorige editie neemt Oude Trekker Club Roeselare aan deze vakbeurs voor land- en tuinbouw deel door op een 160m² grote stand verschillende pronkstukken uit de geschiedenis van de landbouwmechanisatie tentoon te stellen.

Nieuw dit keer is dat we niet alleen het statische, maar ook het dynamische aspect van de restauratie van een oldtimer in de kijker willen stellen. Met een kleine workshop wordt getoond hoe we de restauratie van een oldtimer tot een goed einde kunnen brengen. Een tractor, die in een eindfase van restauratie gekomen is, zal er voorzien worden van de eindafwerking.

We nodigen onze leden en geïnteresseerden in landbouwerfgoed graag uit om bij een natje en een droogje te komen bijpraten over alles wat er om en rond onze hobby leeft, namelijk het aanschaffen, het restaureren en bewaren van die objecten. U bent van harte welkom op onze stand en misschien raakt u op die manier ook besmet met het virus, dat al veel honderden mensen voor u kregen!

 

Graag tot volgend weekend!

 

Het OTC-bestuur

Ledendiner op 12 februari

Graag nodigen wij u uit op ons jaarlijks ledendiner. Wij hebben op vraag van een groot aantal deelnemers het tijdstip veranderd van zaterdagavond naar zondagmiddag.

U bent van harte welkom op Zondag 12 februari 2017 om 12u00 in zaal ‘De Oude Melkerij’, Stationsstraat143b in Hooglede (Gits).

Wij stellen u graag het volgende menu voor:

  • Kabeljauwhaasje met bieslooksausje en pasta
  • Parelhoenfilet in romig sausje
  • Appeltaart met vanilleijs en calvados
  • Mokka

Wijnen en waters zijn in de prijs inbegrepen tot aan de koffie.
Daarna strekken we de beentjes op muziek van vroeger en nu!

Voor dit uitgebreide menu betaalt u de democratische prijs van 40 €.
Gelieve over te schrijven op rekening BE26 0012 5678 3429 op naam van Oude Trekker Club VZW ten laatste tegen 5 februari met vermelding van uw naam.
Betaling geldt als inschrijving.

Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen!