Nieuws

Busreis Ravels

BUSREIS RAVELS ZATERDAG 17 EN ZONDAG 18 AUGUSTUS

Dit jaar richten we een tweedaagse reis in voor onze leden en willen we een bezoek aan het Historisch Festival in Ravels combineren met een aantal bezoeken aan verzamelaars.

We vertrekken op zaterdagmorgen 17 augustus om 7.30 uur aan de kerk van Oostrozebeke (Ernest Brengierstraat) en rijden eerst naar de Smoefelbeekhoeve in Maldegem. Jaak Vannevel zal er ons ontvangen tussen zijn collectie tractoren en werktuigen en ongetwijfeld honderduit vertellen over de vele ambachten.

Daarna rijden we verder richting de Kempen en nemen een middagmaal in Herselt.

Na de middag gaat het richting de collectie van de familie Wuyts. Vader Jos is ondertussen gestorven, maar zoon Paul heeft de mooie verzameling van zijn vader in ere gehouden, en speciaal voor ons wordt die nog eens opengesteld.

Daarna rijden we naar de familie Aerts in Geel. De eigenaars van de Agracentrale, dealers van onder andere Deutz-Fahr, zijn oldtimerliefhebbers in hart en nieren en verzamelen diverse merken tractoren.

Na dit bezoek trekken we naar het vlakbij gelegen Vivaldi-hotel en nemen daarna het avondmaal in de buurt.

Op zondagmorgen trekken we na het ontbijt richting Ravels, waar we ons hartje kunnen ophalen op de show van HMCK in Ravels. Vele tractoren, maar ook motoren, werktuigen, auto’s en vrachtwagens, verkoopstands en demonstraties zorgen voor een dagvullend programma voor jong en oud.

Tegen de avond keren we terug richting Oostrozebeke.

Voor deze unieke reis betaalt u slechts 200 euro per persoon (op basis van een tweepersoonskamer, toeslag single 50 euro). Overschrijven kan op het OTC-rekeningnummer BE26001256783429.

Busreis Panningen

Naar aloude gewoonte trekken we op zaterdag 27 juli met de bus naar het Historisch Festival in Panningen. Onnodig u Europa’s grootste show van landbouwerfgoed voor te stellen, of misschien toch: na een jaar afwezigheid en een jaar in september kan het treffen weer op zijn normale datum doorgaan, en dit voor de 43e keer.

Het belooft net als tijdens de vorige edities op en rond de terreinen behoorlijk druk te worden, en wat is er dan makkelijker dan je in een comfortabele autocar naar het gebeuren te laten brengen? Bovendien kunnen niet al te grote stukken meegenomen worden in de kofferruimte van de bus.

We vertrekken om 6 uur aan de Ernest Brengierstraat in  Oostrozebeke en verwachten rond 9.15 uur op de terreinen aan de te komen. Daar krijg je de hele dag de tijd om lekker rond het showterrein en de onderdelenmarkt te kuieren, en in de late namiddag trekken we terug richting Oostrozebeke.

Voor dit event betaalt u slechts 47 euro. Daarin zit de busreis en een ingangsticket voor 1 dag inbegrepen. Overschrijven kan op OTC-rekeningnummer BE26001256783429 tot donderdag 25 juli.

Graag tot dan!

 

PCLT-rally

Naar aloude traditie richten we ook dit jaar weer de PCLT-rally in.

Verzamelen doen we op 9 mei vanaf 10 uur bij de familie Desaele-Deloof langs de Meensesteenweg 517 te Roeselare. Na het aperitief staat bbq met frietjes op het menu.

Na het middageten maken we een korte rondrit door Roeselare en omstreken om aan te komen aan het PCLT in de Zuidstraat,25 te Roeselare. Daar worden onze tractoren tot 16.30 uur aan het publiek getoond.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 25 euro (12 euro voor kinderen <12 j). Daarin zit een koffie en boterkoek bij aankomst, een aperitief, het middagmaal (beenhesp met frieten en groenten),een drankbon bij Desaele-Deloof en twee drankbonnen in het PCLT begrepen.

Inschrijven kan tot 5 mei door overschrijving op het OTC-rekeningnummer 0012 5678 3429 met vermelding ‘PCLT-rally’ en het aantal personen (volwassen en kinderen).

Ledendiner op zondag 25 februari

Graag nodigen wij u op ons jaarlijks ledendiner uit. U bent van harte welkom op Zondag 25 februari 2023 om 12u00 in zaal ‘d’Oude Melkerie’,

Stationsstraat,143,b in Hooglede (Gits).

 

Wij stellen u graag het volgende menu voor:

 

*Aperitief met fijne hapjes

*Krieltje met huisgerookte zalm en bieslookroom

*Varkenshaasje met champignonsaus

*IJstaart met warme chocoladesaus en slagroom

*Mokka

 

Wijnen en waters inbegrepen tot na de maaltijd.

Daarna strekken we de beentjes op muziek van vroeger en nu!

Voor dit uitgebreide menu betaalt u de democratische prijs van 55 €.

Gelieve over te schrijven op rekening 001-2567834-29 op naam van Oude Trekker Club VZW ten laatste tegen 18 februari met vermelding van uw naam en leden.

Betaling geldt als inschrijving.

Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen!

Overlijden Paul De Boeck

Het is met de grootste ontstentenis dat we het overlijden van clublid Paul De Boeck vernemen. Deze telg uit een lange generatie smeden overleed totaal onverwacht op de leeftijd van 77 jaar. Paul was niet alleen vaak in en  rond de kuststreek te zien, hij was ook meermaals onze gastheer tijdens de OTC-reizen. Aan de diepbedroefde familie bieden wij onze blijken van diep medeleven aan.