Nieuws

infoavond op 25 november

OTC richt dit keer een infoavond rond een oldtimergerelateerd thema in. Plaats van het gebeuren is het schoolrestaurant van het Vrij Technisch Instituut langs de Papebrugstraat, 8 te Torhout (parkeren kan op de speelplaats van het Instituut, inrit langs de poort). We verwelkomen jullie graag vanaf 18 uur met een aperitief en houden de bar open tot 18.45 uur. Daarna krijgen we de presentatie van Lieven Desmet, accountmanager bij Verolub en specialist inzake smering van oldtimermotoren en aandrijvingen. Na de presentatie is er gelegenheid tot schriftelijke vraagstelling, die na de maaltijd met hutsepot en worst behandeld worden. Deelname aan dit gebeuren kost dertig euro en omvat het aperitief, de maaltijd, dessert met taart en koffie en een drankbon. Deelname aan dit gebeuren kan door het vermelde bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE26001256783429 met vermelding ‘infoavond’ en uw naam. Uiteraard zijn ook de partners welkom op dit gebeuren. Graag tot dan!

Najaarsbusreis

Oude Trekker Club Roeselare plant naar jaarlijkse gewoonte opnieuw een busreis naar diverse privéverzamelingen en musea, dit keer in de Westhoek.

We vertrekken op zaterdagmorgen 28 oktober om 7.30 uur aan de kerk van Oostrozebeke richting het automuseum Bossaert in Lo-Reninge. Daar worden we eerst ontvangen met een kop koffie, verwelkomen we onze Nederlandse vrienden van de OTMV Noord-Brabant en daarna hebben we in totaal vier stopplaatsen voorzien om er een heel mooi gevulde dag van te maken.

Op de middag wordt in het automuseum een lichte lunch aangeboden en in de namiddag loopt het programma verder.

Tegen ongeveer 17.30 uur komen we dan allemaal weer samen in het restaurant van het Vrij Technisch Instituut van Torhout, waar we gezamenlijk het avondmaal zullen nuttigen.

Rond ongeveer 20 uur keren we dan ook huiswaarts om tegen 20.45 opnieuw in Oostrozebeke te staan.

Deelname aan deze reis kan door 75 euro te storten op rekeningnumer BE26001256783429 van OTC Roeselare met vermelding van uw naam en "najaarsbusreis".

Graag tot dan voor deze fantastische reis!

Beste clublid,

Op 9 en 10 september participeert OTC in het Vierzon-treffen om en rond den Gouden Osse in Torhout. Dit jaar organiseren de gouden Osse-Vrienden de 25ste editie van hun tractortreffen. De pioniers van dit gebeuren, met name Eric Vansteelant, Paul Decock en Roland Deneweth wijlen Gilbert Goutry richten om de 5 jaar een speciale editie van dit gebeuren in. Daarbij stellen ze het merk Société Française de Vierzon in de kijker, en we hebben de eer dit jaar het treffen ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Oude Trekker Club Roeselare te mogen ondersteunen. Hierbij vindt u alle nuttige tips, weetjes, de inschrijvingsformulieren en het reglement voor dit gebeuren. Lees dit grondig door, dan is uw deelname al op voorhand geslaagd!

Bij leven en welzijn graag tot op dit event.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit evenement gaat door rond den Gouden Osse langs de Ruddervoordestraat 211 te Torhout. De coördinaten van de terreinen zijn 51.064247,3.132101.

a) Via de snelweg E403: neem de afrit Ruddervoorde/Zedelgem richting Ruddervoorde. Volg vanaf het rondpunt aan het einde van de afrit de rode pijlen OTC.

b)Vanuit de grote invalswegen zal dit gebeuren ook met rode ‘OTC’-pijlen aangeduid staan.

 

1)HET GEBEUREN

 

*WAT WORDT ER VERWACHT EN GETOOND TIJDENS DEZE TWEEDAAGSE.

- een 400-tal oldtimertractoren, waaronder een grote verzameling Vierzon-tractoren, ter gelegenheid van het centraal thema dit jaar.

- prachtige antieke auto’s, vrachtwagens, moto’s, enz…,

- tientallen stationaire motoren.

 

Naast het tentoongestelde materiaal is een gedeelte van het terrein voor een demonstratie ‘dorsen’ voorzien, met een antieke dorscombinatie in werking.

Verder vindt u uiteraard ook:

- een presentatiering waar voertuigen voorgereden worden met commentaar

- verkoopstanden met wisselstukken, boeken, allerhande gadgets,…,

- catering in de loods van Geert en Cederic Vansteelant naast het terrein.

 

 

*PROGRAMMA

Vrijdag 8 september

Tractoren en machines kunnen vanaf de middag aangevoerd worden.

Standhouders kunnen er eveneens hun stand opbouwen.

Vanaf 18 uur wordt de ingeschreven en aanwezige deelnemers aan het gebeuren gratis een braadworst aangeboden.

 

Zaterdag 9 september

-8.00 tot 10.00 uur: aanvoer van tractoren en machines

-10.00 uur: start van het gebeuren

-11.00 uur: officiële opening met Burgemeester en schepenen

De opening wordt gevolgd door het fluitsignaal van een stoommachine, en het samen opstarten van zoveel mogelijk tractoren en motoren voor de duur van 15 minuten, terwijl de genodigden een rondgang maken in de wandelgangen.

-14.00 uur: doorlopend voorstellingen in de ring en dorsdemonstraties

-18.30 uur: Eetfestijn met varkensgebraad voor alle ingeschreven deelnemers. Voor dit eetfestijn kunt u, in tegenstelling tot andere edities van het event aan de Gouden Osse, enkel op voorhand inschrijven) door op het formulier het aantal personen te vermelden en door het juiste bedrag vooraf te storten op rekeningnummer BE26001256783429. Vermeld bij de betaling eveneens uw naam, het aantal personen voor het eetfestijn en ‘eetfestijn zaterdag’. Deelnemers met een ingeschreven voertuig krijgen door deelname een gratis bon voor dit eetfestijn. De overschrijving moet gebeuren vóór 1 september! Kaarten liggen per dag op uw naam klaar aan de kassa.

Daarna gezellig samenzijn met muzikale omlijsting.

 

Zondag 10 september

-8.00 tot 10.00 uur: aanvoer van tractoren en machines.

-10.00 uur: start van het gebeuren

-Vanaf 11 uur tot 14 uur: Ribbetjesfestijn voor alle ingeschreven deelnemers. Voor dit eetfestijn kunt u, in tegenstelling tot andere edities van het event aan de Gouden Osse, enkel op voorhand inschrijven) door op het formulier het aantal personen te vermelden en door het juiste bedrag vooraf te storten op rekeningnummer BE26001256783429. Vermeld bij de betaling eveneens uw naam, het aantal personen voor het eetfestijn en ‘eetfestijn zondag’. De overschrijving moet gebeuren vóór 1 september! Kaarten liggen per dag op uw naam klaar aan de kassa. In tegenstelling tot andere edities kan enkel ’s middags gegeten worden.

-13.00 uur: Start van de rondrit voor oldtimertractoren. Langs landelijke wegen en het centrum van Torhout maken we een rondrit van om en bij de 15 kilometer, die uiteraard weer eindigt aan het showterrein. Iedere deelnemer kan vrij meerijden. Er wordt tijdens de rondrit een foto genomen van uw tractor en uzelf. Achteraf kun je gratis een vergrote foto komen afhalen in Den gouden Osse op de datum die op uw briefje vermeld zal staan.

-14.00 uur: doorlopend voorstellingen in de ring

-17.00 uur: einde

*CENTRAAL THEMA

Tijdens deze uitgave stellen we tractoren en machines van het merk Vierzon centraal.

Wij zijn dan ook op zoek naar zoveel mogelijk tractoren van dit merk. Neem voor meer informatie contact op met Gilles (declercq.gilles10@gmail.com) of Geert Declercq (declercq.geert@telenet.be) Van ieder model wordt een exemplaar in een speciale ring ter hoogte van de parking van den Gouden Osse opgesteld. Iedere dag worden de tractoren in deze ring aan het publiek voorgesteld. Daar wordt de geschiedenis van het merk aan de hand van de opgestelde tractoren uiteengezet.

 

2)BIJKOMENDE INFORMATIE

 

*AANDACHT VOOR HET MILIEU

Op het terrein zijn voldoende vuilnisbakken aanwezig om alle afval te deponeren. We rekenen op ieders medewerking om het terrein zo proper mogelijk te houden. De chauffeurs wordt gevraagd, geen olie- en/of brandstoflekken achter te laten.

*CAMPING

U kunt kamperen in de weide naast het terrein. Vermeld dit ook bij inschrijving, zodat we een raming van het aantal aanwezigen kunnen maken. Op de camping is elektriciteit voorzien, zoals steeds kunt u gebruik maken van douches.

*DRANKBONNEN

  1. wordt dit jaar met bonnen voor drank gewerkt; waarmee u ook braadworsten, frieten en ijs kunt betalen. Drank- en eetbonnen kunnen enkel gebruikt worden in de loods naast het terrein en zijn niet geldig in restaurant Den Gouden Osse.

*KINDERANIMATIE

Dit keer willen we van ons event een familiegebeuren maken. Er is kindergrime en een springkasteel voorzien, breng dus zeker uw pagadders mee naar het Vierzon-treffen, ze zullen het zich niet beklagen!

 

*KLEDIJ VOOR CHAUFFEURS EN STANDHOUDERS

Er wordt verzocht zoveel mogelijk gebruik te maken van OTC-petjes, T-shirts, het T shirt van het 25 jarig bestaan van den Gouden Osse en rode halsdoeken om er zoveel mogelijk de oldtimersfeer in te houden.

*TRANSPORTVOERTUIGEN

Parkeren van groot en klein transportmateriaal zal gebeuren langs de Kwaplasstraat te Torhout. Om het parkeren van uw – veelal omvangrijke - transportvoertuigen te kunnen organiseren, verzoeken wij dit ook bekend te maken via het inschrijvingsformulier. Eenmaal ter plaatse vragen wij u strikt de richtlijnen op te volgen van onze instructeurs op het terrein. Tractoren kunnen dan over de weg gereden of getrokken worden tot aan de plaats van het gebeuren.

*VERGOEDING VAN DE DEELNEMERS

Per oldtimertractor, grote stationaire motor boven 500 kg, per 2 stationaire motoren kleiner dan 500 kg, per oldtimerauto, legervoertuig, vrachtwagen en moto wordt volgende vergoeding voorzien:

Vanaf vrijdagavond: een bon voor een braadworst op vrijdagavond, een bon voor het eetfestijn op zaterdagavond en bon voor het eetfestijn op zondagmiddag en drie drankbonnen

Vanaf zaterdagmorgen: bon voor het eetfestijn op zaterdagavond en bon voor het eetfestijn op zondagmiddag en twee drankbonnen

Vanaf zondagmorgen: bon voor het eetfestijn op zondagmiddag en een drankbon

Alle deelnemers krijgen bovendien een mooie T-shirt als aandenken aan dit gebeuren!

Drankbonnen zijn doorlopend geldig, eetbonnen enkel op het aangegeven moment. Bonnen worden per dag uitgedeeld op het secretariaat. Drank- en eetbonnen kunnen enkel gebruikt worden in de loods naast het terrein en zijn niet geldig in restaurant Den Gouden Osse.

 

3)INSCHRIJVING, REGLEMENT EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

Wij vragen u om het reglement in bijlage alsook de bijgevoegde veiligheidsmaatregelen grondig door te lezen. Door u in te schrijven gaat u akkoord met dit reglement. Deze inschrijvingen moeten uiterlijk op 1 september in ons bezit zijn.

Mocht u vrienden-verzamelaars en eigenaars van oude tractoren kennen die deze uitnodiging niet hebben ontvangen, aarzel dan niet om hun een kopie te bezorgen of om hen door te verwijzen naar onze site op het internet. U kan ook contact opnemen met de organisatie via e-mail of telefoon (zie formulier).

*REGLEMENT

1) Enkel voertuigen van vóór 1975 die zijn ingeschreven worden toegelaten op het terrein.

2) De inschrijvingen dienen ten laatste in ons bezit te zijn op 1 september 2023, en dienen ons toegestuurd te worden uitsluitend op het volgend adres: Vierzon Treffen den Gouden Osse, Ruitjesbosstraat, 52,8820 Torhout of 0491/610413 of via mail op declercq.geert@telenet.be

3) Enkel geldige inschrijvingen geven recht op toegestane faciliteiten, zoals drank- en eetbonnen.

4) Materiaal kan aangevoerd worden op vrijdag 8 september van 12:00 tot 19:00 uur, op zaterdag 9 september van 08:00 tot 10:00 uur en op zondag 10 september van 08:00 tot 10:00 uur. Wij raden u ten sterkste aan om uw materiaal reeds op vrijdagavond aan te voeren.

5) Het transport van de ingeschreven voertuigen is ten laste van de deelnemer. In de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag is verlichting en bewaking voorzien.

6) Moderne voertuigen (vrachtwagens, aanhangwagens, personenwagens, …) moeten gestationeerd worden op de daarvoor voorziene plaatsen. Ze worden onder geen enkel beding toegestaan op de expositieterreinen.

7) Alle voertuigen op het terrein blijven onder de verantwoordelijkheid van de eigenaars, en moeten allen voldoen aan de normaal gangbare verkeers- en veiligheidsvoorschriften.

8) De verantwoordelijkheid van de inrichters, noch van OTC noch van den Gouden Osse Vrienden kan onder geen beding worden ingeroepen voor opgelopen directe of indirecte schade, noch voor de directe of indirecte schade die u zelf veroorzaakt.

*VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.

De veiligheidsvoorschriften zijn er in uw belang, wij vragen u dan ook deze strikt te respecteren.

1) U bent ten allen tijde verantwoordelijk voor al uw materiaal op het terrein.

2) Hou uw kinderen in het oog. Een onbewaakt moment kan voor drama’s zorgen!

3)Behalve tijdens de toegestane verplaatsingen op de daartoe voorziene pistes, blijven alle voertuigen STEEDS ter plaatse op de toegewezen parkeer- en expositieplaats. Voertuigen mogen nooit op pistes komen, die voorzien zijn voor het publiek, noch in de buurt van plaatsen met animaties. Er wordt geen enkele verplaatsing van collectie-voertuigen toegestaan buiten de animaties die voorzien en beschreven zijn in het programma. Tijdens de toegestane verplaatsingen is de snelheid beperkt tot 5 km/u.

4) ’s Nachts (van 22 uur tot 8 uur) blijven alle voertuigen staan en is het verboden om rond te rijden. Het terrein zal gedurende de hele nacht verlicht en bewaakt worden.

5) Het is ten strengste verboden aan jongeren onder 16 jaar om voertuigen te besturen, zowel op het terrein als op straat. Dit is eveneens verboden aan eenieder die niet over het gepaste rijbewijs beschikt om het betreffend voertuig te besturen. Gelieve geen kinderen mee te nemen op de passagierszit van de tractor. Hou u tijdens rondritten aan de regels van de seingevers en hou uiterst rechts.

6) Ga voorzichtig om met ontvlambare stoffen zoals gasflessen. Gebruik voor deze steeds een ontspanner op de fles en hou de vlam weg van brandbare voorwerpen. Hou in geval van extreme droogte een blusmiddel bij de hand. Hou brandstoftanks zoveel mogelijk gesloten en vermijd overpompen uit andere reservoirs. Iedere tractor moet voorzien zijn van een brandblusser.

7) De organisatie eigent zicht het recht toe, eenieder uit te sluiten en/of van het terrein te zetten die deze veiligheidsvoorschriften niet naleeft.

 

 

 

 

 

 

INSCHRIJVINGSFORMULIER

 

Naam en voornaam : .……………………………………………………………………………………

Adres : ………………………………………………..…..……………………………….

  1. : ……………… Gemeente : ………………………………..……………..
  1. : …………………………… GSM : …………………………………..

E-mail : ………………………………………………………………………………….

 

1)Inschrijving tractoren: Terugsturen naar Vierzon-treffen Gouden Osse, Ruitjesbosstraat, 52, 8820 Torhout, of declercq.geert@telenet.be

Voertuigen/ stationaire motoren

 

Merk

Type

Bouwjaar

Vermogen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Dag van aanvoer: Vrijdag 8 september-Zaterdag 9 september- zondag 10 september*

*Komt u met het voertuig over de weg naar het Vierzon tractor treffen Gouden osse ? ja/nee*

Zo nee, hoe brengt u het voertuig? Auto + aanhanger, tractor+ aanhanger, vrachtwagen

*Wenst u gebruik te maken van de campingfaciliteiten? Ja/nee*

 

2) Inschrijving eetfestijn op zaterdagavond 9 september om 18.30 uur : alleen overschrijven. Volwassenen betalen 20 euro per persoon, kinderen (<12 jaar) 10 euro per persoon. Vermeld hier niet de ingeschreven deelnemers die door hun deelname reeds een bon krijgen! Inschrijving enkel via overschrijving op rekeningnummer IBAN BE26 0012 5678 3429 voor 1 september met vermelding ‘eetfestijn Vierzon-treffen zaterdag- …volwassenen-…kinderen,. De kaarten zullen klaar liggen aan de kassa.

 

3) Inschrijving ribbetjesfestijn op zondag 10 september: alleen overschrijven. Volwassenen betalen 22 euro per persoon, kinderen (<12 jaar) 11 euro per persoon. Vermeld hier niet de ingeschreven deelnemers die door hun deelname reeds een bon krijgen! Inschrijving enkel via overschrijving op rekeningnummer IBAN BE26 0012 5678 3429 voor 1 september met vermelding ‘eetfestijn Vierzon-treffen zondag- …volwassenen-…kinderen. De kaarten zullen klaar liggen aan de kassa.

 

Ik bevestig uitdrukkelijk het Reglement te aanvaarden en verklaar ook de Veiligheidsvoorschriften strikt te zullen naleven. Door mijn deelname verbind ik me ertoe dat mijn voertuig(en) in regel is/zijn met de verkeersvoorschriften.

 

Naam: Handtekening: Datum:

 

Beste clublid,

Door een technisch euvel is het inschrijvingsformulier voor de Veteran Tractor Show niet in ons clubblad van juni opgenomen. U ontvangt eerstdaags een exemplaar per post.

Deze kunt u invullen en per post of mail naar de vermelde coördinaten terugsturen.

 

Graag tot op onze show,

Groeten,

Het OTC-bestuur.

 

 

Overlijden Rik Denduyver

Wij vernamen het overlijden van Rik Denduyver.
Hij was een gedreven lid van onze vereniging. Wij wensen dan ook ons medeleven te uiten aan de familie en vrienden van Rik.
De uitvaartdienst zal plaatsvinden in de aula van het crematorium Blauwe Toren, Zeelaan 2 te Brugge op woensdag 26 juli 2023 om 11 uur.

Overlijden Filiep Gekiere

Dit weekend vernamen wij het trieste overlijden van Philiep Ghekiere.

Hij was 1 van de medeoprichters van onze vereniging en is gedurende vele jaren in het bestuur actief geweest als penningmeester.

Wij wensen dan ook ons medeleven te uiten naar de familie en vrienden van Philiep.

Zijn uitvaart zal plaatsvinden in de kerk van Moorsele aanstaande woensdag 5 april om 14 uur .

Tractorwijding 5 maart

Dit keer gaat de tractorwijding door in de cafetaria van Koen Deketelaere langs de Rozendalestraat 76 te Wingene.

We verzamelen vanaf 9.30 uur ter plaatse. De H. Mis gaat door om 11.00 uur, met voordien een  korte rondrit en zegening van de tractoren. Op de middag eten we filet carré met warme groenten en kroketten, daarna staat een rondrit van 20 kilometer langs landelijke wegen in de buurt gepland. Na de rondrit is er nog uitgebreid tijd om aan de bar wat bij te praten.

Deelname aan dit gebeuren kost 25 euro (kinderen < 12 jaar 12 euro).Schrijf tijdig (voor 1 maart) in door dit bedrag over te schrijven op BE26001256783429 met vermelding van uw naam en 'tractorwijding', zodat u zeker bent van deelname! 

Ledendiner op zondag 22 januari

Graag nodigen wij u op ons jaarlijks ledendiner  uit. U bent van harte welkom op zondag 22 januari 2023 om 12u00 in zaal ‘d’Oude Melkerie’,Stationsstraat,143,b in Hooglede (Gits).

Wij stellen u graag het volgende menu voor:

*Krieltje met huisgerookte zalm en bieslookroom

*Varkenshaasje met champignonsaus

*IJstaart met warme chocoladesaus en slagroom

*Mokka

Wijnen en waters zijn in de prijs inbegrepen tot aan de koffie.

Daarna strekken we de beentjes op  muziek van vroeger en nu!

Voor dit uitgebreide menu betaalt u de democratische prijs van  54 €.

Gelieve over te schrijven op rekening 001-2567834-29 op naam van Oude Trekker Club VZW ten laatste tegen 15 januari  met vermelding van uw naam.

Betaling geldt als inschrijving.

Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

 

Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen!

Nieuwjaarswensen

Het bestuur van Oude Trekker Club Roeselare wenst al zijn leden en al wie hen dierbaar is, het allerbeste toe voor het Nieuwe Jaar!

Dat 2023 opnieuw heel wat leuke momenten rond onze hobby mag brengen, en dit in een goede gezondheid!