Nieuws

ANNULATIE RONDRIT GOUDEN OSSE

De inrichters van de rondrit aan den Gouden Osse in Torhout vragen ons, de annulatie van hun evenement op zondag 13 september omwille van de CORONA-maatregelen mee te delen.

Zij kijken er al naar uit om hun evenement op zondag 12 september 2021 opnieuw te laten doorgaan!

annulatie zomerrondrit

Beste OTC-lid,

 

Wij zullen door de toenemende verspreiding van het COVID 19-virus en de daaraan gekoppelde sanitaire maatregelen genoodzaakt zijn om onze zomerrondrit van 23 augustus te annuleren. Wie reeds inschreef en betaalde, kan heel binnenkort zijn inschrijfgeld terug verwachten.

 

We willen ons bij deze excuseren voor het ongemak, maar zijn ervan overtuigd dat u voor deze beslissing begrip op kunt brengen. Tevens hopen we zo snel mogelijk weer activiteiten voor u te kunnen organiseren.

 

Groeten,

 

het OTC-bestuur

Omwille van de veelvuldige vragen hierbij een kleine update over de komende clubactiviteiten:
-in tegenstelling tot wat sommige bronnen vermelden, is de kustrally van zaterdag 20 juni is op bevel van Stad De Haan afgelast
-de busreis naar Panningen op 25 juli is afgelast (gezien de show niet doorgaat)
-over de meerdaagse busreis van 9 tot 11 oktober en de eendaagse busreis van 24 oktober is nog geen duidelijkheid, daarover berichten we u zo snel mogelijk.
Ondertussen mogen feestcomités VANAF 1 JULI opnieuw activiteiten organiseren, de aangekondigde activiteiten op onze website www.oldtimertractorclub.be zullen naar goeddunken van de organisatoren door kunnen gaan.

Aanpassing maatregelen oldtimergebruik

Eindelijk is het zover! In de Veiligheidsraad van gisteren is beslist dat we vanaf maandag 8 juni weer met onze oldtimer buiten mogen komen.Of clubs hun activiteiten zullen kunnen laten doorgaan en in welke omstandigheden dat zal gebeuren, moeten we nog even afwachten,maar een individuele plezierrit kan weer doorgaan!

Maatregelen naar aanleiding van het Covid 19-virus

Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen inzake de bestrijding van het COVID 19- of coronavirus willen ook wij met Oude Trekker Club Roeselare onze verantwoordelijkheid nemen door onze leden te vragen, niet met hun oldtimervoertuigen op straat te komen, zelfs niet alleen, dit is tot naderhand verboden. We volgen de situatie op de voet en laten u iets weten zodra dit weer toegestaan is. Hou het ondertussen gezond en tot binnenkort!

Ledendiner op zondag 26 januari

Traditioneel gaat ons jaarlijks ledendiner door in zaal 'De Oude Melkerij' langs de Stationsstraat, 143 b in Hooglede, dit keer op 26 januari om 12u.

Wij stellen u graag het volgend menu voor:

*Krieltje met huisgerookte zalm en bieslookroom

*Varkenshaasje met champignonsaus

*Ijstaart met warme chocoladesaus en slagroom

*mokka

Voor dit royale menu betaalt u de democratische prijs van 42 euro per persoon (wijnen en waters tot aan de koffie inbegrepen.) Daarna strekken we onze beentjes op muziek van vroeger en nu!

Overschrijven kan door storting op rekeningnummer BE26001256783429 op naam van OTC Roeselare met vermelding van uw naam en 'ledendiner'.

Graag tot op ons diner!

Nieuwjaarswensen

Wij willen bij deze al onze leden, hun familie en vrienden het allerbeste wensen voor een gezond en gelukkig 2020! Dat ieder van jullie in het nieuwe jaar gespaard mag blijven van tegenslagen, en volop kan profiteren van zijn hobby!

Ook in het nieuwe jaar staan we niet stil, en organiseren we weer drie rondritten, twee eendaagse busreizen, een meerdaagse busreis en een quiz, dus voor elk weer wat wils bij Oude Trerkker Club Roeselare. 

Graag tot binnenkort op één van onze evenementen!

Het bestuur van OTC Roeselare

najaarsbusreis op 26 oktober

Naar tweejaarlijkse gewoonte nodigen wij ook dit keer weer de leden van OTMV Noord-Brabant (NL) uit  om ons tijdens onze najaarsbusreis te vergezellen.

Wij van onze kant vertrekken stipt om 6.30 uur aan de achterkant van de kerk in Oostrozebeke en rijden zo richting Dendermonde. In afwisselende groepen bezoeken we onder andere

-brouwerij Bosteels, de producent van de heerlijke bieren Tripel Karmeliet en Kwak

-de collectie van Albien De Rauw en André Pieters in Wieze

-de collectie van de Familie De Boeck in Baardegem, met een demonstratie van smeden

-de site van de stoomtrein in Dendermonde

Tussenin krijgen de deelnemers een lunchpakket aangeboden en aan het eind van de dag nemen we het avondmaal in Hof Ter Meyghem in Dendermonde. De bus brengt ons tegen ongeveer 22.30 terug naar Oostrozebeke.

 

Om praktische en veiligheidsredenen moeten we het aantal deelnemers beperken tot honderd.  Inschrijven kan door overschrijving van 60 euro voor leden en hun partner en 65 euro voor niet-leden op rekeningnummer BE 26001256783429 met vermelding van uw naam en ‘najaarsbusreis’. De bussen beginnen ondertussen aardig vol te lopen, dus wees er snel bij als je nog een plaatsje wil bemachtigen, het belooft zeker de moeite te worden!

 

Busreis Panningen

Volgende week zaterdag 27 juli richten we onze jaarlijkse busreis naar het internationaal Historisch Festival van de HMT-club in Panningen in. Dit evenement is ongetwijfeld het grootste in zijn soort op het Europese vasteland, dus zeker de moeite om eens te gaan bezoeken. Bovendien reis je comfortabel in de luxe autocar, je hoeft je geen zorgen te maken over het drukke verkeer en je kan naar hartenlust koopwaar meenemen in de koffer van de car! We stappen op aan de achterkant van de kerk in Oostrozebeke om 6u00.We komen ter plaatse aan tegen ongeveer 9.30 uur en kunnen er vrij rondlopen tot 17 uur. Daarna keren we terug naar huis en houden onderweg een stop langs een wegrestaurant, om tegen 22 uur terug in Oostrozebeke te zijn. Deelname aan deze busreis kost 38 euro. Daarin zit begrepen de transfer van en naar het showterrein en een entreekaart voor het Festival. Inschrijven kan door het bedrag te storten op het OTC-rekeningnummer BE26001256783429 met vermelding van uw naam en 'busreis Panningen.We hopen u van harte op deze busreis te mogen verwelkomen!

Veteran Tractor Show

Op 1 en 2 juni gaat langs de Bosdreef in Torhout opnieuw onze grootste Veteran Tractor Show door. Centraal thema dit jaar zijn de merken John Deere en Lanz.

Meer info over programma, inschrijven en praktische informatie vindt u op: www.veterantractorshow.be

Graag tot dan!

Tractorwijding Torhout 11 maart

Net als vorig jaar laten we dit keer de tractorwijding weer in de loods van Geert Vansteelant langs de Rondevijverstraat, 4 te Lichtervelde doorgaan.

We verzamelen vanaf 9.30 uur ter plaatse. De H. Mis,die zoals steeds voorgegaan wordt door E.H.Luk Brutin,  gaat door om 11.00 uur, met voordien een korte rondrit en zegening van de tractoren. Op de middag eten we kip met frieten, daarna staat een rondrit van 20 kilometer langs landelijke wegen in de buurt gepland. Na de rondrit is er nog uitgebreid tijd om wat bij te praten aan de bar.

Deelname aan dit gebeuren kost 20 euro (kinderen < 12 jaar 9 euro).Schrijf tijdig (voor 5 maart) in, zodat u zeker bent van deelname!

Tractorwijding Torhout 11 maart

Net als vorig jaar laten we dit keer de tractorwijding weer in de loods van Geert Vansteelant langs de Rondevijverstraat, 4 te Lichtervelde doorgaan.

We verzamelen vanaf 9.30 uur ter plaatse. De H. Mis,die zoals steeds voorgegaan wordt door E.H.Luk Brutin,  gaat door om 11.00 uur, met voordien een korte rondrit en zegening van de tractoren. Op de middag eten we kip met frieten, daarna staat een rondrit van 20 kilometer langs landelijke wegen in de buurt gepland. Na de rondrit is er nog uitgebreid tijd om wat bij te praten aan de bar.

Deelname aan dit gebeuren kost 20 euro (kinderen < 12 jaar 9 euro).Schrijf tijdig (voor 5 maart) in, zodat u zeker bent van deelname!

OTC neemt deel aan het Land-en Tuinbouwsalon

Oude Trekker Club stelt tentoon tijdens het Land- en Tuinbouwsalon van  23 tot en met 25 februari. In de hallen langs de Diksmuidsesteenweg te Roeselare vindt u een aantal tractoren van de merken John Deere en Lanz, centrale merken tijdens de Veteran Tractor Show van 1 en 2 juni. Wij verwelkomen u graag op onze stand om even gezellig bij te babbelen over al het moois dat er te zien is!

annulatie tractorshow Nordhorn

Deze week bereikte ons het nieuws dat de Treckerschau in Nordhorn in augustus afgelast wordt.

Bijgevolg moeten we ook de busreis, die voorzien was op zaterdag 10 augustus, annuleren.

We rekenen op uw begrip en zien naar een volgende editie in 2020 uit!

betaling lidgeld

Wie zijn lidgeld voor 2019 nog niet betaalde, doet er goed aan dit zo snel mogelijk te doen. Dit kan door 28 euro over te schrijven op rekeningnummer BE26001256783429 van OTC Roeselare met vermelding van uw naam, lidgeld 2019 en uw adres. Ook wie in 2019 deel wil uitmaken van die grote groep geïnteresseerden in landbouwerfgoed is meer dan welkom! Alvast bedankt!

 

ledendiner op zondag 20 januari

Wij nodigen u graag uit naar ons ledendiner van zondag 20 januari om 12 uur in zaal ‘d’Oude Melkerie’, Stationsstraat,143,b in Hooglede (Gits).

Wij stellen u graag het volgende menu voor:

*Kabeljauwhaasje met bieslooksausje en pasta
*Parelhoenfilet in romig sausje
*Appeltaart met vanilleijs en calvados

*Mokka

Wijnen en waters zijn in de prijs  van 42 euro inbegrepen tot aan de koffie.

Daarna strekken we de beentjes op  muziek van vroeger en nu!

 

Overschrijven kan nog tot woensdag 16 januari  op rekening 001-2567834-29  van Oude Trekker Club VZW met vermelding van uw naam.

Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

Wij hopen van ganser harte u daar te mogen ontmoeten om samen op het Nieuwe jaar te klinken!

Beste Wensen

Wij willen u langs deze weg fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019 toewensen. 

Dat u, uw familie en uw vrienden ook in het nieuwe jaar mogen gespaard blijven van tegenspoed en gezegend worden met een goede gezondheid! 

Hopelijk kunnen we in 2019 ook weer heel wat tijd aan onze hobby spenderen, dan kan het nieuwe jaar niet meer stuk!

Quiz op zaterdag 24 november 2018

De traditie wil dat we na het rallyseizoen weer gaan samenzitten om onze kennis over oldtimertractoren en aanverwanten te testen. Op zaterdag 24 november om 19.30 uur organiseren we daarom andermaal onze traditionele OTC-quiz door. Een mix van tractorvragen, aangevuld met algemene kennisvragen passeert er opnieuw de revue in zaal Thor langs de Papebrugstraat in Torhout.

Wie er vorig jaar bij was, weet dat we het vooral gemoedelijk willen houden. De competitiegeest is ver te zoeken , het idee is veel meer dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Aarzel dus niet, stel een groep van drie, vier tot maximum vijf quizzers samen en bedenk een naam voor je team.

Krijg je zelf geen groepje samen? Geen nood: schrijf toch in als enkeling-quizzer en ter plaatse sluiten wel andere kandidaten bij jou aan tot je in een heus team belandt. Een gelegenheidsgroepje won zo in het verleden al eens deze roemruchte quiz!

We belonen niet alleen het winnend team, nee, we laten ook deze keer geen enkele deelnemer met lege handen naar huis gaan.

Supporteren kan natuurlijk ook, maar vooraf inschrijven is ook hier een must.

Schrijf je zo vlug mogelijk(uiterlijk tegen 15 november) in, want ook jij helpt ons vast en zeker om er opnieuw een leuke én sprankelende familieavond van te maken!

Inschrijven kan bij Geert Declercq op tel.nr. 0491/610413 of via email op declercq.geert@pandora.be

Tot dan !

Overlijden Daniël Bonte

Met diepe droefenis melden we u het overlijden van de stichter van onze club, de Heer Daniël Bonte.  Daniël is op 20 september plots op 84-jarige leeftijd overleden.  

Hij wordt donderdag aanstaande 27 september om 11 uur in de decanale Sint-Michielskerk te Roeselare begraven.

Wij willen bij deze in naam van Oude Trekker Club Roeselare de bedroefde familie bij dit heengaan onze blijken van diep medeleven betuigen.

Busreis Panningen 28 juli

Zoals u reeds vele jaren van ons gewoon bent, trekken we ook dit jaar weer naar het Historisch Festival te Panningen. Onnodig deze show aan u voor te stellen, het betreft hier een van de grootste in zijn soort op het Europse vasteland.

De bus vertrekt om 6 uur aan de kerk in Oostrozebeke. We komen ter plaatse aan rond 9.30 uur en zijn er vrij tot 17 uur. Daarna keren we terug naar huis en houden onderweg een stop langs een wegrestaurant, om tegen 22 uur terug in Oostrozebeke te zijn.

Deelname aan dit gebeuren kost 37 euro, daarin zit de transfer van en naar het showterrein en een entreekaart voor het Festival begrepen.

Overschrijven kan tot 20 juli op rekeningnummer BE2600125673429. Vermeld uw naam en 'busreis Panningen' op uw formulier.

Graag tot dan!

Kustrally op zaterdag 15 juni

Deze rondrit biedt de echte liefhebber de mogelijkheid, twee keer met zijn trekker over de zeedijk te rijden. Wie biedt er die mogelijkheid nog? Bij ons weten niemand!

We verzamelen op zaterdag 15 juni ’s morgens om 9 uur aan het sportcomplex ’t Haneveld, Nieuwe Steenweg, 74 te 8420 de Haan. In de cafetaria krijgen de deelnemers eerst een koffie en een koek aangeboden.

Stipt om 10 uur vertrekken we voor de morgenrit richting de Haan van ongeveer 10 kilometer. Ondertussen krijgen deelnemers ruim de tijd om op de Zeedijk even rond te lopen, want er wordt halt gehouden om ook de bezoekers even met de tractoren en hun bestuurders kennis te lante maken.

Op de middag is er voor de deelnemers in de feesttent te Vlissegem een lekker middagmaal (stoofvlees met frietjes en aangepaste groenten) voorzien.

Na de middag gaat de rondrit richting Wenduine, met ook al weer een tussenstop.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 18 euro (9 euro voor kinderen <12 j). We voorzien in een koffie en boterkoek bij aankomst, het middagmaal en een paar drankbonnen.

Inschrijven kan door overschrijving op rekeningnummer BE26001256783429 (tot 11 juni) .Vermeld op uw inschrijvingsformulier ‘kustrally’ en het aantal personen.

 

Graag tot dan!

 

erevoorzitter Achiel Ide overleden

Er wordt ons het overlijden van erevoorzitter Achiel Ide gemeld. Hij werd geboren te Zwevezele op 16 april 1932 en is er gisteren thuis overleden.

Achiel was van bij het begin betrokken bij de werking van Oude Trekker Club Roeselare en heeft op zijn eigen manier ervoor gezorgd dat de club vandaag is wat ze is. 

De uitvaartdienst zal plaatsvinden in de parochiekerk van St.-Aldegondis te Zwevezele op dinsdag 5 juni 2018 om 11 uur, gevolgd door de begrafenis in de familiegrafkleder op de begraafplaats van Zwevezele. 

We willen bij deze de familie en iedereen die hem dierbaar was ons innig medeleven betuigen bij het heengaan van deze bijzondere mens.

Fluohesje bij clubledenblad

We hebben jullie door omstandigheden wat langer moeten laten wachten, maar aan de vele positieve reacties te horen wordt ons jubileumscadeau toch wel bijzonder gesmaakt! We hebben met ons OTC-fluohesje de veiligheid van onze leden/tractorbestuurders extra in de verf willen zetten! Draag het jasje voor uw verplaatsingen met de tractor en op onze manifestaties. Ook wie dit jaar nog lid wordt, krijgt dit cadeau in de bus. Aan iedereen bedankt voor het vertrouwen en tot binnenkort!

Clubledenblad maart 2018

Hou deze week je brievenbus in het oog, want het clubledenblad maart is van de pers gerold! Naar aanleiding van ons jubileumjaar vind je dit keer een leuk verjaardagsgeschenk bij je clubblad.

Aftellen naar midden deze week is de boodschap!

Tractorwijding Torhout 11 maart

Goede tradities kun je maar beter in ere houden, zegt men vaak, en dat willen we met de tractorwijding ook blijven doen. Na de heisa rond de afzetting van pastoor Luk Brutin medio dit jaar was het helemaal niet zeker dat hij nog zou kunnen voorgaan in onze tractorwijding. Het concept van zijn vieringen, die tijdens de vorige edities door de deelnemers bijzonder gesmaakt werden, dreigde in het water te vallen.

Onlangs echter kregen we het goede nieuws dat we onze traditie verder kunnen zetten: Pastoor Brutin kan de mis tijdens onze tractorwijding blijven voorgaan! We moeten echter uitwijken naar een andere locatie buiten het grondgebied Zwevezele-Wingene, en hebben daarom gekozen om de tractorwijding dit jaar in de loodsen van de familie Geert Vansteelant in de Rondevijverstraat, 4 te Lichtervelde laten doorgaan.

We verzamelen vanaf 9.30 uur ter plaatse. De H.Mis gaat door om 10.30 uur, met aansluitend korte rondrit en zegening van de tractoren. Op de middag eten we kip met frieten, daarna staat een rondrit van 20 kilometer langs landelijke wegen in de buurt gepland. Na de rondrit is er nog uitgebreid tijd om wat bij te praten aan de bar.

Deelname aan dit gebeuren kost 18 euro (kinderen < 12 jaar 9 euro).Schrijf tijdig in, zodat u zeker bent van deelname! 

Correctie clubledenblad

In ons recent verschenen clubledenblad zijn een aantal zetfouten geslopen:

-het ledendiner gaat wel degelijk door op zondag 28 januari, en niet op 25 februari

-de dag van de verzamelaar gaat door op 13 mei,niet op 6 mei

Wij bieden onze excuses aan voor dit misverstand

 

OTC-Quiz geannuleerd.

Om organisatorische reden kan de quiz, die op 18 november gepland stond, niet doorgaan. Wij excuseren ons bij deze voor het ongemak en kijken al uit naar een volgende editie.

Kustrally De Haan

Deze rondrit mag je als echte liefhebber zeker niet missen, want wanneer krijg je anders ooit nog eens de kans om met je trekker over de zeedijk te rijden? We verzamelen op zaterdag 17 juni ’s morgens om 9 uur aan het sportcomplex ’t Haneveld, Nieuwe Steenweg, 74 te 8420 de Haan, waar we de deelnemers eerst een koffie en een koek aanbieden. Om 10 uur vertrekken we voor de morgenrit richting de Haan.

Op de middag is er voor de deelnemers in de feesttent te Vlissegem stoofvlees met frietjes en aangepaste groenten voorzien.

Na de middag gaat de rondrit richting Wenduine, met ook al weer een tussenstop.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 18 euro (9 euro voor kinderen <12 j). We voorzien in een koffie en boterkoek bij aankomst, het middagmaal en een paar drankbonnen. Vermeld op uw inschrijvingsformulier ‘kustrally’ en het aantal personen.

 

PCLT-rally op 25 mei

Naar aloude traditie richten we ook dit jaar weer een rondrit voor onze leden in. Deze keer hebben we het idee opgevat om hier onze leden voorrang te geven, dus neem zeker uw lidkaart mee op deze uitstap. Verzamelen doen we vanaf 10 uur op de hoeve Debruyne, Diksmuidsestwg. 357 te Roeselare. Na het aperitief staat kip met frieten op het menu.

Na het middageten maken we een korte rondrit door Roeselare en omstreken om aan te komen aan het PCLT in de Zuidstraat,25 te Roeselare. Daar worden onze tractoren tot 16.30 uur aan het publiek getoond.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 15 euro (8 euro voor kinderen <12 j). Daarin zit een koffie bij aankomst, het middagmaal (beenhesp met frieten en groenten) en een drankbon begrepen.

Inschrijven kan tot 18 mei door overschrijving op het OTC-rekeningnummer 0012 5678 3429 met vermelding ‘PCLT-rally’ en het aantal personen (volwassen en kinderen).

Mis deze vaste afspraak niet en schrijf tijdig in!

Dag van de Verzamelaar

Ook dit jaar weer brengt de dag van de verzamelaar een rijk gevuld programma. Niet minder dan drie deelnemers laten u op 14 mei hun collectie zien, met name:

*Familie Vandewalle, Leysafortstraat, 30, 8810 Lichtervelde. Hier is de volledige collectie Fendt-tractoren van het prille begin tot de huidige generatie te zien. De organisatoren maken zich sterk, 150 exemplaren van dit Zuidduitse tractormerk samen te kunnen brengen, waaronder alle rariteiten die er ooit gemaakt werden. Er wordt 3 euro inkom gevraagd, die integraal naar karnavalsvereniging de Brumis gaat.

*Familie Vervaele, Kasteelstraat, 25, 8810 Lichtervelde. Dries en compagnie zorgen voor een thematische voorstelling van de geschiedenis van de Vierzon-tractoren en stellen een aantal werktuigen statisch en dynamisch tentoon.

*Francis Buyse, Oostlaan 1, 8560 Gullegem. Hier krijgt de bezoeker een grote collectie tractoren van het merk MAN,Holder maar ook andere zoals Ursus, Bernard, MM-Track, Unimog te zien.

Breng een bezoekje aan deze drie locaties, het zal zeker de moeite lonen!

OTC op Het Salon voor land- en tuinbouw in Roeselare

Dit jaar gaat naar tweejaarlijkse gewoonte van zaterdag 25 t.e.m maandag 27 februari het Land- en Tuinbouwsalon in de Hallen langs de Diksmuidsesteenweg te Roeselare door (zie ook meer op www.landentuinbouwsalon.be). Net als tijdens de vorige editie neemt Oude Trekker Club Roeselare aan deze vakbeurs voor land- en tuinbouw deel door op een 160m² grote stand verschillende pronkstukken uit de geschiedenis van de landbouwmechanisatie tentoon te stellen.

Nieuw dit keer is dat we niet alleen het statische, maar ook het dynamische aspect van de restauratie van een oldtimer in de kijker willen stellen. Met een kleine workshop wordt getoond hoe we de restauratie van een oldtimer tot een goed einde kunnen brengen. Een tractor, die in een eindfase van restauratie gekomen is, zal er voorzien worden van de eindafwerking.

We nodigen onze leden en geïnteresseerden in landbouwerfgoed graag uit om bij een natje en een droogje te komen bijpraten over alles wat er om en rond onze hobby leeft, namelijk het aanschaffen, het restaureren en bewaren van die objecten. U bent van harte welkom op onze stand en misschien raakt u op die manier ook besmet met het virus, dat al veel honderden mensen voor u kregen!

 

Graag tot volgend weekend!

 

Het OTC-bestuur

Ledendiner op 12 februari

Graag nodigen wij u uit op ons jaarlijks ledendiner. Wij hebben op vraag van een groot aantal deelnemers het tijdstip veranderd van zaterdagavond naar zondagmiddag.

U bent van harte welkom op Zondag 12 februari 2017 om 12u00 in zaal ‘De Oude Melkerij’, Stationsstraat143b in Hooglede (Gits).

Wij stellen u graag het volgende menu voor:

 • Kabeljauwhaasje met bieslooksausje en pasta
 • Parelhoenfilet in romig sausje
 • Appeltaart met vanilleijs en calvados
 • Mokka

Wijnen en waters zijn in de prijs inbegrepen tot aan de koffie.
Daarna strekken we de beentjes op muziek van vroeger en nu!

Voor dit uitgebreide menu betaalt u de democratische prijs van 40 €.
Gelieve over te schrijven op rekening BE26 0012 5678 3429 op naam van Oude Trekker Club VZW ten laatste tegen 5 februari met vermelding van uw naam.
Betaling geldt als inschrijving.

Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen!

Oldtimerrondrit Gouden Osse Torhout

Oude Trekker Club Roeselare verleent zoals jaarlijks zijn medewerking aan de rondrit van den Gouden Osse langs de Ruddervoordestraat in Torhout.

Op zondag 11 september gaat daar weer het alomgekende oldtimerfestival door.  Een leuke mix van oldtimertractoren , stationaire motoren en randanimatie maken van deze dag een topper op de kalender.

De tractoren verzamelen vanaf 9.30 uur langs de Rondevijverstraat in Lichtervelde, op wandelafstand van den Gouden Osse.

De deelnemers aan de rondrit en de ingeschreven extra eters kunnen op de middag genieten van lekker spare-ribs met frieten.

Stipt om 13 uur start de rondrit voor de oldtimertractoren langs Lichterveldse wegen met een tussenstop op de hoeve van Luc Aneca langs de Daalderstraat in Lichtervelde.

De tractoren worden terug aan de Gouden Osse verwacht omstreeks 16 uur. Ondertussen is er randanimatie op het terrein met de tentoonstelling van verschillende antieke stationaire motoren.

Deelname kost 15 euro en daarin is een eetbon, een bon voor een ijsje , twee drankbonnen en een bon voor een drankje op de tussenstop voorzien. Bovendien krijgen alle deelnemers een vergrote foto in een kader als aandenken aan deze dag!

Inschrijven kan tot 8 september bij Geert Declercq op declercq.geert@pandora.be of per telefoon op 0491/610413.

Graag tot dan!

Datum quiz verplaatst!

De quiz is om organisatorische redenen verplaatst van 8 oktober naar 12 november.

Dit gezellig samenzijn gaat door om 19.30 uur in Zaal Thor langs de Papebrugstraat, 8 te Torhout. Kom je kennis over oldtimertractoren,motoren en machines op een ludieke manier testen!

Deelnemen is belangrijker dan winnen, dat weten de deelnemers aan vorige uitgaven maar al te goed!

Inschrijven kan tot 5 oktober bij Geert Declercq op 0491/610413 of declercq.geert@pandora.be

Graag tot dan!

Kustrally Vlissegem

We willen jullie hierbij nog even herinneren aan onze jaarlijkse rondrit aan de zee. We verzamelen op zaterdag 18 juni €s morgens om 9 uur aan het sportcomplex €t Haneveld, Nieuwe Steenweg 74 te 8420 de Haan, waar we de deelnemers eerst een koffie en een koek aanbieden. Om 10 uur vertrekken we voor de morgenrit richting De Haan.

Op de middag verzorgt onze traiteur in de feesttent te Vlissegem een maaltijd met stoofvlees, frietjes à volonté en aangepaste groenten.

Rond 14 uur start dan het namiddaggedeelte met een rondrit naar Wenduine.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 15 euro (8 euro voor kinderen <12 j). Daarin zit een koffie en boterkoek bij aankomst, het middagmaal en een paar drankbonnen begrepen.

Inschrijven kan tot 10 juni door overschrijving op het OTC-rekeningnummer BE26 0012 5678 3429 met vermelding €kustrally€ en het aantal personen.

We hopen natuurlijk op een straaltje zon en dan kan dit onvergetelijke €dagje aan zee€ al niet meer stuk!


Veteran Tractor Show op 7 en 8 mei

Deelnemen aan de show

Schrijf nu online in!
of
Download het inschrijvingsformulier
Download Veiligheidsvoorschriften

Meer informatie op: www.veterantractorshow.be


Wat wordt er verwacht en getoond tijdens deze tweedaagse?
- een 500-tal tractoren, waaronder een grote verzameling Same, Deutz en Fahr-tractoren, ter gelegenheid van ons centraal thema dit jaar
- tientallen stationaire motoren
- demonstratie hout zagen met zaagmachine aangedreven door oldtimer tractor
- dorsdemonstratie met een antieke dorscombinatie
- maaidemonstraties met allerhande werktuigen
- ploegdemo€s op zaterdag en wedstrijd op zondag
- een presentatiering waar voertuigen voorgereden worden met commentaar
- een grondverzetterrein, waar iedereen naar hartelust het vermogen van zijn trekker kan uittesten
- verkoopstanden met wisselstukken, boeken, allerhande gadgets, €
- tentoonstelling van miniaturen
- tentoonstelling van foto€s uit €De Oude Doos€ in samenwerking met www.landbouwenmachines.be
- catering in de loods naast het terrein

Centraal thema
Tijdens deze uitgave stellen we tractoren en de machines van de merken SAME, DEUTZ en FAHR centraal. U hebt in de jongste clubledenbladen ondertussen hierover al heel wat meer over vernomen. Wij zijn dan ook op zoek naar zoveel mogelijk tractoren van deze merken. Om het gamma zowel op zaterdag als op zondag zo compleet mogelijk te maken vragen wij om de thematractoren op vrijdagavond of ten laatste zaterdag voor 10 uur aan te brengen. Ze zullen worden opgesteld in een speciale ring, waar de volledige collectie oldtimer- en classic-tractoren van voor het bouwjaar 1991 zal worden samen gebracht. Zaterdag en zondag worden de tractoren van de merken Same, Deutz en Fahr naar de afgebakende arena begeleid. Daar wordt de geschiedenis uiteengezet aan de hand van de in chronologische volgorde voorbij-komende tractoren. De tractoren keren daarna onmiddellijk terug naar hun parkeerplaats.

Initiatie tractor rijden
Op geregelde tijdstippen voorzien we in de centrale ring een initiatie tractor rijden. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen er onder begeleiding een rondje op een echte tractor rijden.

Oldtimerploegwedstrijd
Onder leiding van het vakkundige comité van oldtimerploegen.be wordt op zondag een ploegwedstrijd gehouden voor heen- en weergaande en rondgaande ploegen. Zaterdag is er mogelijkheid om te oefenen. Zondag om 11u wordt de openingsvoor getrokken. Na de middag (na het jureren van de openingsvoor) wordt de wedstrijd vervolgd.

Demonstraties
Om de sfeer van €de goeie oude tijd€ terug naar boven te halen voorzien we tal van demonstraties zowel op zaterdag als zondag. Een klassieker is natuurlijk het dorsen van graan met een antieke dorscombinatie. Daarnaast staat er een knap staaltje van ouderwetse techniek; een grote zaagmachine aangedreven door een oldtimertractor verzaagt er boomstammen tot planken en balken. Verder voorzien we maaidemonstraties met allerhande machines, vlas zwingelen, ploegen, ...
Wie wenst deel te nemen of mee te werken aan deze demonstraties kan contact opnemen met Geert Declercq.

Reuzebarbecue
Onmiddellijk na de veiling start een reuzebarbecue voor alle ingeschreven deelnemers. Voor deze bbq kunt u enkel op voorhand inschrijven door op het formulier het aantal personen te vermelden en door het juiste bedrag vooraf te storten op rekeningnummer IBAN BE26 0012 5678 3429 €“ BIC GEBA BE BB (zie ook inschrijvingsformulier op pagina 7).
Vermeld bij de betaling eveneens uw naam en het aantal personen voor de bbq. De overschrijving moet gebeuren
vóór 1 mei 2016! De kaarten zullen voor u klaarliggen aan de kassa.

Tractorwijding op 13 maart

Nadat we een paar jaar de tractorwijding op de kalender moesten missen, nemen we met Oude Trekker Club Roeselare de draad weer op en starten zo het seizoen op een passende manier!
We verzamelen op 13 maart vanaf 9 uur bij Geert Billiet in de Schoolstraat 65 te Zwevezele. Tegen 10 uur starten we dan richting het centrum van Zwevezele, waar E.H. L Brutin voor de mis van 10.30 uur onze tractoren zal zegenen. Na een traktaat in de kerk nemen we er het middagmaal, voor de gelegenheid beenhesp met frieten. Na het middagmaal maken we een rondrit langs landelijke wegen en stoppen we tussenin voor een schnabbel en een babbel. Mis deze eerste afspraak van het jaar niet en schrijf je voor 8 maart in door 15 euro voor volwassenen (8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar) over te schrijven op rekeningnummer  BE 26001256783429 van OTC met vermelding €Voorjaarsrit€, uw naam en het aantal deelnemers.

Ledendiner op 7 februari

Graag nodigen wij u uit op ons jaarlijks ledendiner. Wij hebben op vraag van een groot aantal deelnemers het tijdstip veranderd van zaterdagavond naar zondagmiddag. U bent van harte welkom op zondag 7 februari 2016 om 12u00 in zaal €d€Oude Melkerie€, Stationsstraat 143b in Hooglede (Gits).

Na het aperitief start het menu met een kabeljauwhaasje met bieslooksausje en pasta, als hoofdgerecht een parelhoenfilet in een romig sausje, gevolgd door een dessert met appeltaart, vanille-ijs en calvados, en tenslotte een koffie.Wijnen en waters zijn in de prijs inbegrepen tot aan de koffie.

Daarna strekken we de beentjes op muziek van vroeger en nu! Voor dit uitgebreide menu betaalt u de democratische prijs van 40 €.

Gelieve over te schrijven op rekening 001-2567834-29 op naam van Oude Trekker Club VZW ten laatste tegen 4 februari met vermelding van uw naam. Betaling geldt als inschrijving.
Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen!

Grote Ruilbeurs op 14 februari 2016

Op 14 februari gaat vanaf 8 tot 16 uur de zevende grote ruilbeurs in de loods van Geert Vansteelant langs de Rondevijverstraat,4 te Lichtervelde door.

U vindt er nieuwe en gebruikte onderdelen van courante oldtimer-en classic-tractoren.

Inkom en deelname is gratis, aanmelding via declercq.geert@pandora.be of 0491610413.

Het OTC bestuur wenst u een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!


Veteran Tractor Show op facebook

De Veteran Tractor Show 2016 heeft een eigen Facebookpagina! Surf even naar www.facebook.com/veterantractorshow 2016, waar we aftellen naar het gebeuren en je meer te weten komt over de praktische organisatie van dit evenement!

We brengen er jou heel regelmatig op de hoogte van de voorbereiding van onze show.

Een echte aanrader dus voor al wie deze manifestatie van dichtbij wil volgen!

Nieuwe website

Met trots kunnen wij u melden dat de nieuwe OTC-website vandaag gelanceerd wordt.

De layout werd grondig gemoderniseerd en de inhoud uitgebreid.
De bedoeling was ook om het geheel wat dynamischer te maken; zo staat er nu op de voorpagina steeds het laatste nieuws, de eerstkomende evenementen, de laatste post op het forum, ...
Verder zijn er ook een aantal pagina's voorzien met invulvelden om bijvoorbeeld uw evenement op onze agenda te vermelden en zoekertjes voor het clubledenblad door te geven.

Veel surfplezier!

Brecht Demeulenaere

PS:
Alle vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwe website zijn steeds welkom.
webmaster@oldtimertractorclub.be

September 2015


€De oogst geschoren, de winter geboren.€ Dit oude spreekwoord is dezer dagen wel van toepassing, want de graanoogst ligt ondertussen al een paar maand achter ons, en ondertussen worden ook volop maïs, aardappelen en bieten gerooid. Niet overal werd het graan met moderne machines gedorsen, nee, her en der werd tijdens dorsfeesten op de aloude wijze gewerkt, en die nostalgie doet ons, liefhebbers van erfgoed, meer dan deugd.

Hoewel we ondertussen al eind in de kalender voor 2015 opgeschoven zijn, staan er voor ons nog een paar belangrijke activiteiten op het programma.
Allereerst hebben we de 6e OTC-quiz in zaal Thor op zaterdag 10 oktober. Deelnemen is hier belangrijker dan winnen, laat dat de achterliggende gedachte zijn. Los in dit nummer vindt u een inschrijvingsformulier, stuur dit zo snel mogelijk terug, dan bent u zeker van deelname.
Op zaterdag 24 oktober is er dan onze traditionele najaarsbusreis. Dit jaar blijven we in eigen contreien en ontvangen we graag onze collega€s van OTMV Noord Brabant uit Nederland.

VETERAN TRACTOR SHOW 2016

Onze show is natuurlijk het hoogtepunt binnen de werking van onze club. Ik wil u hierbij nog eens oproepen, het weekend van 7 en 8 mei 2016 vrij te houden, want dan zal de Veteran Tractor Show 2016 plaatsvinden. Op een 5 hectare groot terrein aan de Bosdreef te Torhout brengen we u opnieuw een staalkaartje van wat er in België en in de ons omringende landen aan moois in de wereld van landbouwerfgoed leeft.

Centrale thema€s tijdens deze editie zullen, zoals u al weet, de merken Same, Deutz en Fahr zijn. Dat deze tractorbouwers naast hun standaardmateriaal ook heel wat curiosa gebouwd hebben, zal tijdens deze tweedaagse meer dan duidelijk worden. De geschiedenis van Deutz vindt u verderop in dit nummer, de restauratie van de Samecar wordt in dit nummer ook vervolgd.

We willen bij deze iedereen nu al uitnodigen om zijn tractor, stationaire motor of werktuig tegen onze show klaar te maken, zodat ook u uw materiaal aan de vele bezoekers kunt voorstellen.

Net als twee jaar geleden rekenen we op de komst van onze vrienden uit het Verenigd Koninkrijk en we hebben ook contacten om een aantal Franse en Nederlandse verzamelaars met hun materiaal naar onze show te krijgen. Vertel het nu al door aan uw vrienden en kennissen, zodat zij dit unieke evenement niet moeten missen!


PRIJSVRAAG

We kregen helaas geen juiste antwoorden op onze prijsvraag van juni. De opdracht was dan ook alles behalve gemakkelijk. Misschien gaat er bij sommigen van jullie wel een belletje rinkelen als ik zeg dat dit voertuig wel eens verband zou kunnen houden met een van de drie thema€s op onze show volgend jaar€

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze volgende evenementen.

Geert Declercq

OTC Busreis Nordhorn

Voor de busreis van volgende week zaterdag naar Nordhorn blijven nog een aantal plaatsen vrij.
Inschrijven kan nog door overschrijving van 42 euro op het rekeningnummer van OTC Roeselare.

Misschien tot dan!

Juni 2015

De eerste rondritten dit jaar werden wel niet echt op heel goed weer getrakteerd, kunnen we zeggen. Tijdens de meerdaagse busreis konden we dan wel weer op een lekker weertje rekenen, en zo .

ZOEKERTJES IN HET CLUBLEDENBLAD

Om in de toekomst onze zoekertjesrubriek wat uit te breiden, hebben we in dit nummer een formulier gestopt waarop u al uw zoekertjes kunt invullen. Naast een vermelding in ons clubledenblad vermelden we alle zoekertjes ook op onze website. Christa Hollevoet is verantwoordelijke voor deze rubriek, u kunt het document dus naar haar mailen of per post sturen.

WEBSITE

Binnenkort krijgt onze website een facelift, want vanaf midden dit jaar gaan we live met een nieuwe en nog interactievere webstek. Neem regelmatig een kijkje en je zal zien dat er een schat aan informatie over onze hobby terug te vinden is: een uitgebreide actuele agenda, fotoreportages van voorbije OTC-activiteiten en natuurlijk niet te vergeten een uitgebreid forum, waar iedereen naar hartelust zijn eigen verhaal kwijt kan of een vraag betreffende de hobby kan stellen. Gebruik dit medium in uw zoektocht naar een onderdeel, een vraag over hoe u iets weer in elkaar krijgt, u wordt er ongetwijfeld wijzer door!


BUSREIZEN


Zoals gewoonlijk trekken we er ook dit jaar opnieuw op uit. Zoals u al wel weet gaat op 25 juli onze jaarlijkse busreis naar het HMT-festival door. Op zaterdag 8 augustus staat een nieuwkomer op het programma, want dan gaat voor de eerste keer een eendaagse busreis naar de show in Nordhorn (D) door. Deze twee reizen zijn ruim aangekondigd op de aparte formulieren in dit nummer. Aan het eind van het seizoen hebben we dan ook nog onze eendaagse busreis, maar daarover vindt u in het septembernummer alle details.

VETERAN TRACTOR SHOW 2016

Stilaan beginnen we weer aan de voorbereiding van onze Veteran Tractor Show van 7 en 8 mei 2016. Langs de Bosdreef in Torhout willen we dan weer voor een nooit gezien evenement met honderden tractoren, motoren en werktuigen zorgen.

Het zal u nog niet ontgaan zijn dat we de merken Same, Deutz en Fahr in de kijker willen zetten. Elk van deze merken zal een eigen €eiland€ krijgen, waarbij de historiek van het merk duidelijk naar voor zal worden gebracht.

We roepen de eigenaars van tractoren en machines van deze drie merken nu al op om hun machines tegen het voorjaar 2016 klaar te maken, zodat u aan dit uniek gebeuren deel kunt nemen!

PRIJSVRAAG

Ook in deze uitgave vindt u opnieuw een foto van een eerder ongekende trekker. Graag had ik het merk (en eventueel het type) van deze behoorlijk zeldzame systeemtrekker. Wie het antwoord weet, kan het mij doorsturen op de gekende coördinaten. Voor de eerste twee correcte antwoorden hebben we een fles wijn in de aanbieding!!

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze vele activiteiten!

Geert Declercq

Juni 2014

We konden ons in de maanden maart en april toch echt wel geen mooier weer wensen, is het niet? Onder een stralende voorjaarszon haalden heel wat liefhebbers hun tractor al eens boven, tijd voor een eerste rondrit! Jammer genoeg moesten we het vanaf begin mei met wat minder weer doen, en dat zullen de beide gastheren van de dag van de verzamelaar geweten hebben! Toch kon deze activiteit, waar u verderop meer over leest, op behoorlijk weer en een ruime opkomst rekenen. Bovendien hadden beide deelnemers kosten noch moeite gespaard om van hun collecties een mooie tentoonstelling te maken. Terwijl uw clubledenblad ter perse gaat, zijn al twee rondritten voorbij, met name de PCLT-rally en de Kustrondrit in Vlissegem. Van de eerste vindt u een uitgebreid verslag in dit nummer, dat van de rondrit in Vlissegem brengen we u in een volgende editie.
U leest onder de rubriek 'OTC-activiteiten' ook meer over de activiteiten die we dit jaar organiseren, zoals twee busreizen en onze veiling op 27 september. Deze laatste is een nieuwkomer in de lijst en een echte aanrader voor wie wat materiaal wil verhandelen, maar ook bezoekers zijn uiteraard van harte welkom. Noteer deze datum in uw agenda, u zult er geen spijt van hebben!
Het ligt uiteraard nog een heel eind voor ons, maar ik zou u nu al willen vragen om 7 en 8 mei 2016 met stip te noteren, want dan gaat opnieuw onze Veteran Tractor Show door. Over €waar€ en €hoe€ leest u in de volgende nummers meer.

WEBSITE

Wie regelmatig even onze website bezoekt, vindt hier een schat aan informatie over onze hobby terug: naast een uitgebreide actuele agenda en fotoreportages van voorbije OTC-activiteiten, treft u er een
uitgebreid forum aan, waar de deelnemers in verschillende rubrieken hun eigen verhaal kwijt kunnen,
maar ook een vraag betreffende de hobby kunnen stellen. Gebruik dit medium in uw zoektocht naar
een onderdeel, een vraag over hoe u iets weer in elkaar krijgt, u kunt er alleen maar wijzer van worden!

MEDEWERKERS OP ACTIVITEITEN

Op de verschillende OTC-activiteiten kunnen we uiteraard altijd helpende handen gebruiken. Wilt u
voor, tijdens of na ook eens de handen uit de mouwen steken om tafels en stoelen klaar te zetten,
frigo€s te vullen, de parking te bewaken, groenten te bedienen, drank te serveren, op te ruimen, enz...?
Laat me dan eens iets weten, dan spreken we verder af. In naam van OTC Roeselare in ieder geval
hartelijk bedankt!

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze vele activiteiten!
Geert Declercq

Maart 2014

€t Zijn geen winters meer als vroeger, zegt men wel eens € Als we naar de eerste helft van de winter van dit jaar kijken, kunnen we rustig stellen dat dit nog zwaar overdreven is. Begin februari piepten de eerste krokussen al boven, de natuur dacht zowaar dat het al lente was! Maar goed, tijdens de winter laten we onze tractoren vaker op stal staan en concentreren we ons meer op het restauratiewerk. Daar willen we u in ons clubledenblad al een tijdje mee van laten genieten, en dit jaar trekt reporter Wesley Pynnebrouck naar Gino Timperman voor een meerdelig verslag van de restauratie van zijn Güldner.


CLUBLEDENBLAD

We willen hierbij al onze leden oproepen, ook eens in de pen te kruipen en een herinnering uit het recente of het verre verleden te beschrijven. Heel wat redactieleden kunnen steeds nieuw materiaal gebruiken:
-Dries Vervaele is steeds op zoek naar leden die hun collectie aan anderen willen voorstellen in de rubriek €Ten huize van€.
-Christa Hollevoet neemt met veel plezier uw foto€s op in de rubriek €uw foto in het blad€. Ook bij dit nummer vindt u opnieuw een invulformulier €Te koop/gevraagd€, dat u aan haar kan bezorgen. Let wel op de afsluitdatum, zodat een en ander zeker in het volgende nummer verschijnt.
Ons clubledenblad is dus zeker voor een stuk het uwe. Maak er gebruik van!


CLUBACTIVITEITEN

Dit jaar gaat op de tweede zondag van mei opnieuw de dag van de verzamelaar door. Pendel even tussen de gastheren, ter plaatse wordt voor een droogje en een natje gezorgd! Traditiegetrouw trekken we op Hemelvaartsdag naar het PCLT, midden juni staat de kustrally gepland. Meer over deze activiteiten verderop in ons clubblad.


VERZEKERINGOLDTIMERTRACTOREN

We roepen iedereen op om zijn lidgeld zo vlug mogelijk in orde te brengen. Dit geldt in ieder geval voor de leden, die via onze club een oldtimerverzekering afsloten, want tegen het eind van de maand geven wij onze lijst door aan de verzekeringsmaatschappij, die controleert of de verzekerden wel degelijk bij onze club aangesloten zijn. Wie zijn lidgeld nog niet heeft betaald, wacht dan een nare verrassing, die u zich beter bespaart!


PRIJSVRAAG DECEMBER 2013

Een paar leden hadden gemerkt dat het hier om een Leclerc-tractor gaat. Leclerc was een kleine constructeur uit de Franse Savoie, die zijn eerste tractor op basis van een Citroën B 14 bouwde. Van een vijftal types werden in totaal 800 exemplaren gebouwd, waarvan de meeste een Peugeot 203-motor kregen. Vanaf 1955 verkocht de firma Siaco de Leclerc-tractor in het rood onder zijn eigen naam.

Slechts twee leden hadden het bij het rechte eind, met name
-Guido Brouckaert uit Rollegem
-Kris Ligneel uit Staden
Deze mensen kunnen contact met mij opnemen om hun prijs af te halen.

Voor een volgende prijsvraag is het wachten tot het juninummer.

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze evenementen.

Geert Declercq

September 2013

€Als de oogst is geschoren, is de winter geboren.€ Dit oude spreekwoord is aan het begin van de herfst zeker van toepassing. Het graan is ondertussen al een tijdje van het veld, de oogst van maïs, aardappelen en bieten is volop aan de gang. Her en der werd tijdens antieke dorsfeesten de oogst op de aloude wijze gedorst, en dat zien we natuurlijk maar al te graag.

Hoewel we ondertussen al eind in de kalender voor 2013 opgeschoven zijn, hebben we nog een aantal activiteiten met de club die we jullie verderop willen voorstellen.
Op zaterdag 5 oktober is er onze zesde OTC-tractorquiz. Wie er vorig jaar bij was, weet dat dit gebeuren voor iedereen openstaat, en dat niemand drempelvrees moet hebben om zijn kans te wagen. Op zaterdag 2 november hebben we dan onze jaarlijkse eendaagse busreis, die we verderop aan u voorstellen. Dit maal gaat de trip richting Wallonië.


TE KOOP/GEVRAAGD

Bij dit nummer voegen we opnieuw een fiche €te koop/gevraagd€. Deze kunt u invullen en opsturen naar Christa Hollevoet, haar gegevens vindt u op de tweede bladzijde van het clubblad. Maak van dit medium gebruik, dan verschijnen uw zoekertjes al in het volgend blad!

NIEUW BESTUURSLID

Het is met bijzonder genoegen dat ik de komst van Stijn Debruyne in ons bestuur kan aankondigen. Stijn is (samen met vader Luc) een gedreven verzamelaar van allerhande landbouwerfgoed en is dan ook regelmatig met zijn materiaal op diverse shows te zien.

Met Stijn hebben we in ons bestuur een creatieve medewerker gevonden, die op alle vlakken zijn steentje zal kunnen bijdragen om de werking van onze club op een nog hoger niveau te brengen.

We hopen van harte dat hij zich vlug in de groep thuis voelt en bedanken hem nu al voor zijn bereidwillige medewerking.

NUMMERPLATEN/DIESEL VOOR OLDTIMERTRACTOREN

Er heerst nog steeds heel wat onduidelijkheid omtrent de nieuwe reglementering rond nummerplaten en dieselgebruik bij landbouwtractoren.

Daarom vonden we het heel belangrijk dat jullie hiervan op de hoogte houden.

Stijn Debruyne heeft zich in de materie verdiept en geeft verderop tekst en uitleg over de laatste stand van zaken, met een speciale focus op de oldtimertractoren.PRIJSVRAAG

We kregen heel wat reacties op onze prijsvraag van juni, maar mochten tot op heden nog geen juiste antwoorden optekenen. De opdracht was dan ook alles behalve gemakkelijk. Ik stel voor dat we daarom nog even tot in december wachten om jullie het juiste antwoord te geven. Antwoorden zijn nog altijd welkom op de gekende coördinaten.
Prijsvraag september 2013Bij leven en welzijn graag tot op een of andere €oud feest€.


Geert Declercq

Veteran Tractor Show 2013

Bij deze willen we u bedanken voor uw aanwezigheid als deelnemer/bezoeker op onze Veteran Tractor Show. U hebt eraan mee geholpen dat de negende editie van dit evenement een succes geworden is, waar velen nog lang zullen over spreken.

Niet alleen de kwantiteit (waar we zeker ook al niet over te klagen hadden), maar in ieder geval de kwaliteit en de restauratiegraad van het tentoongesteld materiaal kwam tijdens deze uitgave sterk naar boven. De uitgebreide randanimatie bracht afwisseling in het programma en de standhouders en ambachtslui konden op ruime belangstelling rekenen. Het stralende weer zorgde ervoor dat je op zondagmiddag op de koppen kon lopen. Aan het defilé, gepresenteerd door Piet Verschelde, kwam maar geen eind, maar helaas blijven ook mooie liedjes niet duren...

Ik wil hierbij in naam van Oude Trekker Club Roeselare iedereen, die van dichtbij of iets verder af zijn steentje heeft bijgedragen aan de realisatie van onze show, hartelijk dank heten. Zonder jullie steun en medewerking was een organisatie als deze gedoemd te mislukken, maar het omgekeerde is ook waar: door jullie massale steun is deze editie een gigantisch succes geworden!

Iedereen bedankt en graag tot de volgende keer!!!

Namens OTC,

Geert Declercq
Voorzitter

PS. Een fotoimpressie van de VTS 2013 vindt u eerstdaags op www.oldtimertractorclub.be/foto en www.veterantractorshow.be

September 2012

Beste leden,

Een typisch Belgische zomer, noemen ze dat dan€ Een paar mooie dagen, gevolgd door perioden van regen, je kunt het bezwaarlijk zomer noemen, dit lijkt volgens mij meer op een veredelde lente€ Maar goed, de kustrally kreeg goed weer, de smoefeltoer net iets minder. Maar dat mocht de pret zeker niet deren, want jullie, getrainde chauffeurs, zijn goed uitgerust om weer en wind te trotseren€

Wij organiseren dit seizoen nog een paar activiteiten. De quiz op 13 oktober en de busreis naar Noord-Frankrijk op 27 oktober sluiten dit jaar een gevarieerd seizoen af. We zijn ervan overtuigd dat ook u op deze evenementen aanwezig zal willen zijn.

OTC-FESTIVAL TE TORHOUT

Zoals jullie ondertussen al wel weten, gaat op 4 en 5 mei 2013 onze Veteran Tractor Show door. Laat niet na uw vrienden, familie en kennissen nu al van dit gebeuren op de hoogte te stellen, zodat zij dit gebeuren niet hoeven te missen. De show zal ook dit keer een familiegebeuren zijn, waar jong en oud aan zijn trekken zal komen.
Over het programma krijgt u in de komende uitgaven meer te lezen, maar we willen nu al een oproep doen naar eigenaars van antiek hooibouwmateriaal om met mij contact op te nemen. Hebt u een vingermaaier naast of achter de tractor, een antieke hooischudder (ik denk maar aan een PZ Strela), een antieke hark (ook wel €zon€ genoemd), laat me dan iets weten, want alleen zo kunnen we ons hooibouwthema aankleden.
Daarnaast zijn we natuurlijk ook altijd op zoek naar helpende handen om klaar te zetten en af te breken. Wil je ook eens de handen uit de mouwen steken, geef dan aan een van onze bestuursleden een seintje. Alvast bedankt!

TEN HUIZE VAN

Bij deze een warme oproep aan iedereen om contact op te nemen met Dries Vervaele voor zijn rubriek € Ten Huize van€. Hij wacht namelijk op uw teken om ook eens uw collectie onder de aandacht van de andere clubleden te brengen. U kunt hem bereiken op de coördinaten vermeld in de rubriek 'Bestuur'. Een warme aanrader!!

LAND- EN TUINBOUWSALON TE ROESELARE

De organisatoren van het Land- en Tuinbouwsalon te Roeselare hebben ons opnieuw uitgenodigd om wat kleur aan het hele gebeuren te geven. Op 15, 16 en 17 december willen we de bezoekers de kans bieden ook eens te zien hoe het er vroeger in de landbouwmechanisatie aan toe ging. Het wordt een niet te missen gebeuren. Kom zeker eens langs, dan kunnen we bij een natje en een droogje wat bijpraten over onze boeiende hobby!

PRIJSVRAAG

Ook deze keer was de prijsvraag niet zo gemakkelijk, want we kregen slechts een paar juiste inzendingen. Op het eerste zicht leek de prijsvraag op een Fordson-trekker, maar wie wat van dichterbij keek (op de motorkap bijvoorbeeld), kon zien dat
het hier om een EBRO-trekker gaat. Het type is een 44 en de trekker is uitgerust met een Fordson-4 cilinder-motor.
Proficiat aan Guido Brouckaert en Arthur Bohez. Zij krijgen binnenkort hun prijs thuis toegestuurd.
PS. Ik was er nog even vergeten bij te vertellen dat de tractor uit de vorige uitgave een Brockenhexe-trekker was. Deze trekker is van Oost-Duitse makelij en wordt in een van de volgende nummers volledig in detail besproken.
In een volgend nummer krijgen jullie weer een prijsvraag.
Bij leven en welzijn graag tot op één van onze activiteiten.
Geert Declercq

2de OTC Smoefeltoer

affiche 2de smoefeltoer

Opendeurdag bij verzamelaars

De dag van de verzamelaar op 13 mei was een voltreffer, want met de uitgebreide Fendt-collectie van de familie Vandewalle en de collectie van Dirk Deleu op de agenda konden heel wat clubleden opnieuw hun hartje ophalen. De organisatoren hadden tijd nog moeite gespaard om van dit gebeuren een uitzonderlijk evenement te maken. Proficiat aan beide leden en we kijken nu al uit naar wie volgend jaar dit initiatief wil verderzetten.

Maart 2012

Als jullie dit lezen, beste vrienden, staat het voorjaar al weer voor de deur en kijken we al uit naar de eerste activiteiten in het nieuwe oldtimerjaar. Pas laat kregen we Koning Winter over de vloer, maar ongetwijfeld komt heel binnenkort nieuw leven op de voorgrond. Natuurlijk heeft de winter ook zijn goede kanten, want in een warm atelier kan €s winters naar hartenlust gerestaureerd worden. Dit keer trekt Tim de Reu voor zijn restauratieverslag naar Kluisbergen, waar hij de Fendt Favorit 3 met vierwielaandrijving van de familie Derreveaux van dichtbij bekijkt.

CLUBLEDENBLAD

Het OTC-clubledenblad staat helemaal ter beschikking van onze leden, dit wil zeggen dat we graag jullie artikels over alles wat met de hobby te maken heeft, erin willen opnemen: herinneringen uit uw jeugd, ervaringen die u zelf meemaakte, tips in verband met restauratie, een verslag van een door u bezocht evenement, het kan er allemaal in. We kijken ook uit naar uw foto€s, die in ruime zin met onze hobby te maken hebben. Dries Vervaele zoekt voor zijn rubriek €ten huize van€ ook nog altijd naar leden die hun collectie aan de andere leden willen voorstellen. Maak er gebruik van!

CLUBACTIVITEITEN

Ook dit jaar weer organiseert Oude Trekker Club Roeselare een behoorlijk aantal activiteiten. We starten het werkjaar met een opendeurdag, met name de dag van de verzamelaar op 13 mei, gevolgd door de kustrondrit van 19 juni. Onze redactie heeft weer heel wat meldingen van activiteiten binnengekregen en heeft deze in een heel uitgebreide agenda verwerkt. Deze vindt u zoals steeds aan het eind van het clubblad. Wat de door OTC georganiseerde activiteiten betreft, geldt enkel en alleen overschrijving vanaf dit jaar als inschrijving. We hopen daarom op termijn inschrijving via onze bestuursleden definitief te kunnen laten vallen.


VERZEKERING VAN UW OLDTIMERTRACTOR

We willen een warme oproep doen om uw lidgeld zo vlug mogelijk in orde te brengen, zodat de mensen van de administratie een en ander zo vlug mogelijk zouden kunnen ingeven. Dit geldt in het bijzonder voor de leden die via MARSH een verzekering voor hun voertuig afsloten. In geval van niet-betaling kunt u wel eens voor het onaangename feit komen te staan dat uw verzekering geschrapt wordt!!!


ONVOLLEDIGHEDEN/ WIJZIGINGEN VAN ADRESGEGEVENS

Als u merkt dat uw adresgegevens op het etiket achteraan dit nummer verkeerd of onvolledig zijn, zouden we het erg op prijs stellen dat u dit op ons secretariaat meldt, zodat wij dit kunnen aanpassen. Zo vermijden we dat clubbladen naar het adres van de verantwoordelijke uitgever terugkomen, wij moeten zoeken welke nu de juiste gegevens zijn en heel wat geld aan postzegels moeten verspelen. Alvast bedankt voor uw bereidwillige medewerking!!!

PRIJSVRAAG DECEMBER

De prijsvraag in het vorig nummer is niet zo€n gemakkelijke opgave, maar geen nood, ik wil jullie een tip geven: zoek het bij onze Oosterburen, en denk eraan dat dit land ooit in twee werd opgedeeld!

Uw antwoorden verwacht ik uiteraard op de gekende coördinaten, per mail, per telefoon of per post.

Bij leven en welzijn graag tot op een van onze evenementen.

Geert Declercq

December 2011

Met rasse schreden naderen we opnieuw het eind van het jaar. Tegen de tijd dat u het laatste clubledenblad van dit jaar in handen krijgt, is de kalender aan de muur maar een kort leven meer beschoren en wordt weer volop aan de feestdagen gedacht. Deze tijd van het jaar is voor velen van ons misschien wel de mooiste van het jaar: lichtjes, muziek, cadeaus, het zijn nu eenmaal dingen die onlosmakelijk met de jaarwisseling verbonden zijn.

Niet minder dan tien clubactiviteiten waren in 2011 ons deel. We kijken terug op heel wat geslaagde activiteiten, zoals de smoefeltoer, de quiz, de dag van de verzamelaar, enz€ Toch bleven we dit jaar niet gespaard van tegenslag, want het dodelijk ongeval in Oostrozebeke maakte abrupt een eind aan het leven van clublid Marc Polet. Hopelijk blijven we in de toekomst van dit soort onheil gespaard.

Volgend jaar wordt een jaar waarin de kwantiteit misschien net iets minder zal zijn, maar de kwaliteit zal er wel zijn. De dag van de verzamelaar, de kustrally in de Haan, de smoefeltoer, de quiz en de busreizen zijn opnieuw van de partij. We organiseren op 16 septemberopnieuw een benefietopendeur, en dit keer stelt Gerard Timmerman uit Brugge zijn collectie open voor het grote publiek. Over dit alles leest u meer in volgende clubledenbladen.

DAG VAN DE VERZAMELAAR

We hebben reeds een paar geïnteresseerde clubleden die op 6 mei hun collectie aan de leden van Oude Trekker Club willen voorstellen. Toch zijn we nog op zoek naar één of meerdere clubleden die hun collectie even van stal willen halen om OTC-leden er mee van te laten genieten. De opzet hoeft niet groots te zijn, vooral het enthousiasme van u als kleine of grote verzamelaar is bij deze belangrijk.

Voelt u zich geroepen? Wacht dan niet langer om even met mij of een van de bestuursleden contact op te nemen, dan kunnen we even afspreken om te zien hoe een en ander praktisch geregeld kan worden.

LIDGELD 2012

Bij dit nummer vindt u een overschrijvingsformulier, waarmee u uw lidgeld voor 2012 kunt vernieuwen. We vragen met aanndrang, hiermee niet te lang te wachten, zodat onze mensen van de administratie voldoende tijd krijgen om dit alles te verwerken. Alleen zo ontvangt u tijdig het volgend clubblad en loopt de verzekering van uw tractor(en) gewoon door.

Het lidgeld blijft dit jaar ongewijzigd en bedraagt 25 euro. In ruil voor uw lidgeld krijgt u driemaandelijks het clubledenblad volledig in kleur en sturen we u met het laatste nummer van 2012 ook een kleurenkalender mee. Bovendien bieden wij u de mogelijkheid om uw tractor(en) tegen gunsttarief als oldtimer te verzekeren. We hoeven u al lang niet meer te vertellen dat uw lidmaatschap u toegang geeft tot alle activiteiten, die wij als club inrichten.

Net als vorig jaar ligt het lidgeld het jaar rond vast op bovenvermelde prijs. Wie tijdens het jaar zijn lidgeld overschrijft, krijgt in de maand na de betaling de reeds verschenen clubledenbladen toegestuurd.PRIJSVRAAG

In dit nummer gaan we op zoek naar het merk van een relatief onbekende trekker. Veel tips kan ik jullie niet geven, zij het dan dat het merk niet meer bestaat.


Stuur uw antwoord naar mij door op de gekende coördinaten voor 31 januari. De drie eerste inzenders worden opnieuw beloond met een fles wijn!!
VETERAN TRACTOR SHOW 2013


We brengen u in première groot nieuws als we u zeggen dat onze show op 3,4 en 5 mei 2013 in Torhout doorgaat. Een groot terrein en aanpalende machineloods zullen er het decor van een nooit eerder geziene samenkomst van tractoren, motoren en machines vormen.

Meer hierover in een volgend nummer. Bij deze roepen we u nu al op deze data in uw agenda vrij te houden en zouden we het bijzonder waarderen als u, beste clublid, u bij een van de bestuursleden als helpende kracht achter dit gebeuren zou melden. Uw hulp voor, tijdens of na dit evenement kan voor ons alleen maar een drijfveer zijn om het in de toekomst nog beter te doen!


NIEUWJAARSWENSEN

Een jaar is zo voorbij, en net voor het eind van het jaar wil ik in naam van het bestuur van Oude Trekker Club Roeselare al onze leden en hun familie voor het komend jaar het beste wensen. Dat 2012 jullie allemaal in de allereerste plaats een goede gezondheid mag brengen, en dan kan het jaar al niet meer stuk. Op die manier kunnen we onze hobby verder uitbouwen en hopelijk heel wat mooie momenten in clubverband beleven.

Mijn persoonlijke wens voor het nieuwe jaar is dat nog meer jonge mensen besmet raken door het €tractorvirus€. Een belangrijke taak ligt daarvoor bij u, beste leden. Aarzel niet om geïnteresseerde jongeren uw collectie te tonen en hen de smaak bij te brengen, zodat ze misschien ook eens een tractor aanschaffen en hem helemaal opmaken. Alleen zo kunnen we onder echte liefhebbers het landbouwerfgoed voor de volgende generaties bewaren.

Voor het komend jaar alle goeds en bij leven en welzijn graag tot op een van onze evenementen.

Geert Declercq

Sleutel zelf aan uw oude trekker

Voor inschrijvingen of meer informatie kan je terecht op www.pclt.be

September 2011

Het seizoen loopt ondertussen zo goed als op zijn einde, en we kunnen opnieuw terugblikken op een overvolle campagne met shows en rondritten allerhande. De ene activiteit werd verwend met een stralende zon, een andere moest het met bewolkt of zelfs regenachtig weer stellen. Die kunnen het gebeuren natuurlijk maken of kraken, maar dat mag de pret niet bederven. Zo werden de deelnemers aan de PCLT-rally getracteerd op mooi weer, kon de kustrally in de Haan niet volledig droog verlopen, en werd de nieuweling in de rij, de smoefeltoer, verwend met een blakende zon.

Wij hebben met Oude Trekker Club Roeselare nog een paar activiteiten voor de boeg. De busreis van 1 oktober naar Antwerpen en de quiz op 22 oktober zijn dit jaar de hekkensluiters op een druk gevulde OTC-kalender.

ONGEVAL IN OOSTROZEBEKE

Woorden schieten hier te kort om het leed te beschrijven dat bij de slachtoffers, hun familie en de andere deelnemers aan de busreis naar Panningen na die verschrikkelijke tragedie van zaterdagmorgen 30 juli nagebleven is. Onverantwoord rijgedrag lag aan de basis van een ongeval, waarbij vier clubleden zwaar toegetakeld werden toen ze even voor zes uur stonden te wachten op de bus die hen naar ginder zou brengen. Drie slachtoffers kwamen met zware breuken uit de strijd, een vierde slachtoffer, Marc Polet, liep een zwaar schedeltrauma op en overleed op 4 augustus aan de gevolgen van dit ongeval.

Wat voor de zestig deelnemers een dag vol vertier moest worden, is dus op een waar inferno uitgedraaid. Ze werden bij het verwerken van dit trauma door de Dienst Slachtofferhulp professioneel begeleid, waarvoor we hen, de politie van de zone MIDOW, de hulpdiensten alsook het gemeentebestuur van Oostrozebeke in naam van Oude Trekker Club oprecht willen bedanken. Een speciaal woord van dank wil ik hierbij aan bestuursleden Pieter en Gerard richten, die de contacten met de hulpdiensten in goede banen geleid hebben.

Uiteraard is dit voor onze club een zware opdoffer. We kunnen alleen maar hopen dat iedereen, die direct of indirect bij dit drama betrokken was, de kracht vindt om de gevolgen ervan te verwerken.

PRIJSVRAAG


Blijkbaar was de prijsvraag deze keer niet zo gemakkelijk, want we kregen slechts één juiste inzending. Het betreft hier een Field Farmer EV25/28 met Peugeot 203 benzinemotor, een uiterst zeldzaam wijngaardtrekkertje. We sturen winnaar Guido Brouckaert uit Rollegem binnenkort zijn prijs op.Bij leven en welzijn graag tot op één van onze activiteiten.Geert Declercq

Met droefheid melden wij u het overlijden van Marc Polet die op 30 juli zwaar gewond raakte tijdens een ongeval in Oostrozebeke.

Marc overleed donderdagavond in het ziekenhuis in Kortrijk.

Veel sterkte aan familie en vrienden!

Zaterdagmorgen 30 juli werden een aantal deelnemers aan de busreis naar Panningen op de parking van de firma Vandaele in Oostrozebeke aangereden door een auto die een uitwijkmanoeuver maakte. De ravage was groot en de slachtoffers moesten zwaar gewond naar ziekenhuizen in de buurt afgevoerd worden.

Dit ongeval is een zware opdoffer voor onze club. Het menselijk leed dat door dit drama veroorzaakt werd is niet te overzien. Wat een dagje vertier had moeten worden is op een regelrechte catastrofe uitgedraaid. Onze gedachten zijn nu bij de slachtoffers en hun familie, en we hopen dat de komende weken en maanden hen volledig herstel kunnen brengen.

Namens het bestuur wensen we iedereen een spoedige beterschap.

Juni 2011

Ik trap een open deur in als ik zeg dat we dit jaar van in het begin van het seizoen wel erg verwend werden: het leek precies of we al midden in de zomer beland waren!!! Her en der deed dit menig liefhebber de trekker al vroeg van stal halen, om zich naar de eerste manifestaties van het seizoen te begeven. Op 27 maart kon onze eerste activiteit van het jaar, met name de tractorwijding in Oostrozebeke al onder een stralende voorjaarszon doorgaan. De tractorshow ten voordele van Kiekafobee in Lichtervelde, die voor het goede doel werd ingericht, kon op de Dag van de Arbeid op al even goed weer rekenen. De dag van de verzamelaar op 8 mei was op alle vlakken een schot in de roos, want onze Oostvlaamse vrienden hadden voor hun evenement ook het weer mee. Ze hadden kosten noch moeite gespaard om van hun collecties een mooie tentoonstelling te maken.

Terwijl uw clubledenblad ter perse gaat, staan twee rondritten gepland, met name de PCLT-rally en de Kustrondrit in Vlissegem. Deze beide rondritten hebben ondertussen al een vaste stek op onze kalender, de smoefeltoer van 10 juli is een volledig nieuw gegeven. We vertrekken €s morgens vanuit Lichtervelde via landelijke wegen naar Aartrijke om daar een aperitiefstop te houden, tegen de middag trekken we dan naar Torhout en rijden in de namiddag langs veldwegen om opnieuw in Lichtervelde aan te komen. Neem zeker deel aan dit unieke gebeuren!

ZOEKERTJES IN HET CLUBLEDENBLAD

Om in de toekomst onze zoekertjesrubriek wat uit te breiden, hebben we in dit nummer een formulier gestopt waarop u al uw zoekertjes kunt invullen. Naast een vermelding in ons clubledenblad vermelden we alle zoekertjes ook op onze website. Christa Hollevoet wordt verantwoordelijke voor deze rubriek, u kunt het document dus naar haar mailen of per post sturen.

WEBSITE

Wie regelmatig even onze website bezoekt, zal zien dat ook hier een schat aan informatie over onze hobby terug te vinden is: een uitgebreide actuele agenda, fotoreportages van voorbije OTC-activiteiten en natuurlijk niet te vergeten een uitgebreid forum, waar iedereen naar hartelust zijn eigen verhaal kwijt kan of een vraag betreffende de hobby kan stellen. Gebruik dit medium in uw zoektocht naar een onderdeel, een vraag over hoe u iets weer in elkaar krijgt, u wordt er ongetwijfeld slimmer door! Bovendien volgt heel binnenkort (vanaf 1 juli) op het forum een prijsvraag, waar een leuk prijsje aan verbonden is. Zeker volgen!

BUSREIZEN

Zoals gewoonlijk trekken we er ook dit jaar opnieuw twee keer op uit. Zoals u al wel weet gaat op 13 en 14 augustus onze jaarlijkse tweedaagse busreis door. Dit keer trekken we richting Nederland en Duitsland, om een aantal verzamelaars en de show in Nordhorn te gaan bezoeken. De eendaagse busreis gaat dit jaar door op 1 oktober, en gaat richting Antwerpen. Meer informatie over deze reis vindt u iets verderop in dit nummer. Inschrijven kan zoals gewoonlijk bij Gerard Goemaere.

Maart 2011

Tegen de tijd dat jullie,beste clubleden, dit lezen, kijken we al uit naar de lente, die in aantocht is en het dode landschap ongetwijfeld weer volledig tot leven zal komen. De winter heeft lang genoeg het voortouw genomen, is het niet?  Maar dat seizoen heeft zo ook zijn voordelen, want een knus atelier biedt in de winter de mogelijkheid om een tractor of werktuig te restaureren. Nu het vorig restauratieverslag afgerond is, trekt reporter Tim De Reu naar Koekelare om de restauratie van een Hanomag R 27 onder de loupe te nemen. Verderop hierover meer.                                       

Benefiet ten voordele van het kinderkankerfonds

Net als twee jaar geleden richt de werkgroep Kinderkankerfonds van Lichtervelde, beter bekend onder de naam Kiekafobee, op 1 mei samen met een werkgroep oldtimerfanaten uit de streek een benefietdag in.  Wij willen dit initiatief alleen maar ondersteunen door u allen uit te nodigen naar dit gebeuren af te zakken. Het programma vindt u verderop in dit blad op een paginagrote affiche. We hopen u massaal in Lichtervelde te mogen ontmoeten!!! Schrijf tijdig in met het bijgevoegde inschrijvingsformulier, zodat een en ander praktisch geregeld kan worden.

Clubledenblad

 Het OTC-clubledenblad staat helemaal tot uw beschikking, dit wil zeggen dat we jullie hierbij uitnodigen, ook eens in de pen te kruipen. We denken daarbij aan herinneringen uit uw jonge jaren, een bezienswaardigheid, een evenement dat u bezocht, enz... Om de rubriek €Uw foto in het blad€ aan te kleden zijn foto€s, die in de ruime zin met onze hobby te maken hebben, meer dan welkom. Onze €ten huize van€-reporter Dries Vervaele is ook nog steeds op zoek naar nieuwe adressen om zijn rubriek €ten huize van€ te stofferen, maak er gebruik van om uw verzameling aan het grote publiek voor te stellen.

 Clubactiviteiten

Ook dit jaar weer richt Oude Trekker Club Roeselare een flik aantal  activiteiten in. De tractorwijding in Oostrozebeke bijt op 27 maart de spits af, gevolgd door de dag van de verzamelaar op 8 mei, de  PCLT-rally op 2 juni en de kustrondrit van 19 juni. Een uitgebreide aankondiging van onze agendaredactrice Christa vindt u in dit nummer. Ook hier geldt weer de leuze: schrijf u tijdig in, zo krijgen ook wij de tijd om een en ander praktisch te organiseren!

Verzekering oldtimertractoren 

We zouden het heel erg op prijs stellen mocht iedereen de betaling van zijn lidgeld zo vlug mogelijk in orde brengen, dit om onze administratie zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hebt u  via de club een verzekering voor uw oldtimer afgesloten, dan moet u uw lidgeld zeker zo vlug mogelijk betalen, anders wordt uw verzekering geschrapt!

Prijsvraag december 

Een behoorlijk aantal leden heeft de prijsvraag juist kunnen beantwoorden. Het gaat hier namelijk om een Oto C 25, zoals al gezegd van Italiaanse makelij.

 Zoals steeds trekken we twee winnaars uit de stapel inzendingen, en dit keer zijn dat geworden:

 • Raymond Desutter uit Lembeke

 • Marc Polet uit Stuivekenskerke

 • Guido Brouckaert uit Rollegem


 Deze mensen kunnen contact met mij opnemen om de overhandiging van hun prijs te regelen.

 Een volgende prijsvraag vindt u terug in het clubblad van juni.

 Bij leven en welzijn graag tot op een van onze evenementen.

 Geert Declercq

 

PS. Wie verhuist of merkt dat het adres op het clubledenblad niet onvolledig of onjuist is, laat dit best zo snel mogelijk op ons secretariaat weten, zodat we niet nodeloos lang naar uw gegevens moeten zoeken.

Voorjaarsrally met tractorzegening te Oostrozebeke

Traditiegetrouw starten we het OTC-rondrittenseizoen met de voorjaarsrally in Oostrozebeke  op zondag 27 maart.

 • Verzamelen om 10.45 uur aan de gebouwen van Vandaele Machinery in de Stationsstraat, 128 te Oostrozebeke, waar we de deelnemers eerst een aperitief aanbieden.

 • Om 11.30 vertrek naar de kerk van Oostrozebeke waar E.H. pastoor na de mis de tractoren komt zegenen.

 • Op de middag bieden wij de deelnemers kip met frietjes aan.

 • In de namiddag gaat het langs landelijke wegen door de streek van Oostrozebeke en Dentergem naar een lokale bezienswaardigheid, waar we u nu nog niet meer over verklappen.


Deelname aan dit gebeuren kost 15 euro ( 8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar, inbegrepen aperitief bij aankomst, het middagmaal en een drankbonnetje bij  het eten).

Inschrijven kan tot 25 maart bij Sofie Ramon, Ruitjesbosstraat 52, 8820 Torhout, 0478/22 68 59 of sofie.ramon@telenet.be

OTC neemt deel aan het Land-en Tuinbouwsalon te Roeselare

Onze club neemt op 29, 30 en 31 januari deel aan één van de grootste vakbeurzen uit de streek, met name het Land-  en Tuinbouwsalon in de Roeselaarse Hallen langs de Diksmuidsesteenweg.

Een aantal tractoren en stationaire motoren worden op onze stand opgesteld en we nodigen iedereen graag uit voor een drankje  en een babbel met de bestuursleden. Zo kunt u rustig wat bijpraten over uw hobby en uiteraard ook gadgets van uw club aan extra voordelige prijzen aanschaffen.

Graag tot een van deze dagen op het Land- en tuinbouwsalon!!

December 2010

De kalender aan de muur wordt weer heel dun, en dat wil zeggen, beste leden, dat we andermaal in de eindejaarsperiode beland zijn.  Overal hangen lichtjes, heerst een uitgelaten sfeer, gaan cadeaus over de toonbank en gaan mensen samen zitten om gezellig feest te vieren, het hoort  nu eenmaal bij de jaarwisseling.

2010 was een jaar waarin we met onze club een geslaagde Veteran Tractor Show konden organiseren, en al zat het weer niet zo mee, de stemming zat er zeker in!! Deelnemers en bezoekers konden genieten van een show met een grote variatie aan thema€s, zoals ons centraal thema Case IH, het dorsen, boomzagen, de grondverzetring, enz€ We mogen dan ook terecht en fier terugblikken op een geslaagde negende editie!

Volgend jaar blijven we niet bij de pakken zitten, maar organiseren we opnieuw voor elk wat wils. Daarom zult u in de kalender merken dat de tractorwijding, de dag van de verzamelaar, de kustrally in de Haan, de quiz en de busreizen opnieuw van de partij zijn. Met de smoefeltoer op 9 juli organiseren we een nieuw initiatief, dat velen ongetwijfeld zullen appreciëren, maar daarover leest u in het clubblad van maart meer.  Het komend jaar wordt dus weer behoorlijk druk!

NIEUWE BESTUURSLEDEN

We zijn als bestuur heel fier twee nieuwe leden in onze groep te mogen verwelkomen.

 • Brecht Demeulenaere is afkomstig uit Ardooie en meer dan bezeten door het tractorvirus. Samen met broer Steven en vader Etienne restaureren ze tractoren van verschillende merken, om ze dan op shows en rondritten te kunnen presenteren. Brecht neemt in de toekomst het beheer van de website voor zijn rekening. • Tim De Reu kent u al van de restauratieverslagen over zijn MAN-trekker. Onnodig te zeggen dat ook hij het virus zwaar te pakken heeft, want ondertussen is Tim al aan een €A tot Z-restauratie van een Zetor Super 50 begonnen. Deze jongeman neemt  binnen het bestuur de rubriek €restauratieverslagen€ voor zijn rekening. Hebt u duidelijke digitale beelden van de restauratie van uw trekker, werktuig of motor, waaraan u een verhaal kunt koppelen, laat het hem dan even weten, dan komt uw gerestaureerde oldtimer binnenkort misschien in het clubblad!


LIDGELD 2011

Bij dit nummer vindt u een overschrijvingsformulier, waarmee u uw lidgeld voor 2011 kunt vernieuwen. Wacht hiermee niet te lang, zodat we de tijd hebben om alles te noteren. Dan ontvangt u tijdig het volgend clubblad en loopt de verzekering van uw tractor(en) gewoon door.

Het lidgeld blijft dit jaar ongewijzigd en bedraagt 25 euro. In ruil voor uw lidgeld krijgt u driemaandelijks het clubledenblad in full-color, aan het eind van het jaar krijgt u een kleurenkalender en bovendien bieden wij u de mogelijkheid om uw tractor(en) tegen een erg gunstig tarief te verzekeren. Onnodig te zeggen dat uw lidmaatschap u toegang geeft tot alle activiteiten, die door OTC georganiseerd worden.

Net als vorig jaar ligt het lidgeld het jaar rond vast op 25 euro. Wie tijdens het jaar zijn lidgeld overschrijft, sturen we dan wel in de loop van de maand na de betaling de reeds verschenen clubbladen toe.

PRIJSVRAAG

In dit clubblad vinden jullie opnieuw een foto van een eerder onbekende tractor. Dit keer zoeken we het merk (en type) van een row-crop-versie van een zeldzaam trekkermerk. Veel meer kan ik niet kwijt, zij het dan dat ik wel kan verklappen dat het hier om een Europees fabricaat gaat.

Stuur uw antwoord naar mij door op de gekende coördinaten voor 31 januari. De drie eerste inzenders worden opnieuw beloond met een fles wijn!!INSCHRIJVING VIA OVERSCHRIJVING

Vanaf 2011 willen we voor alle betalende clubactiviteiten (rondritten, diner, busreizen) met inschrijving via overschrijving werken. Het is voor onze mensen van de administratie makkelijker om zo de inschrijvingen te verwerken. In de overgang worden de inschrijvingen ook nog opgenomen door één van onze bestuursleden, zoals u dat nu gewoon bent, maar maak  al zo veel mogelijk gebruik van deze methode, die ons heel wat werk bespaart!!

NIEUWJAARSWENSEN

Een jaar is vlug voorbij, en net voor het eindejaar wil ik in naam van het bestuur al onze leden, hun familie en hun vrienden voor het nieuwe jaar het beste toewensen. Dat 2011 jullie allemaal in de eerste plaats een goede gezondheid mag brengen, al de rest volgt vanzelf. Enkel op die manier kunnen we onze hobby verder beleven en hopelijk heel wat leuke momenten samen doorbrengen.

Mijn persoonlijke wens voor het nieuwe jaar is dat nog meer jonge  mensen besmet raken door het €tractorvirus€. Het is onze taak, geïnteresseerde jongeren te blijven motiveren om, in de mate van het mogelijke, ook eens een oldtimer aan te schaffen en hem misschien te restaureren. Ik wil iedereen vragen om jonge mensen met uw verzameling in contact te brengen, hen over die oude techniek wat bij te brengen en misschien kan zo wel de interesse groeien€

In  het komend jaar alle goeds en bij leven en welzijn graag tot op een van onze activiteiten.Geert Declercq