Nieuws

Beste Wensen

Wij willen u langs deze weg fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019 toewensen. 

Dat u, uw familie en uw vrienden ook in het nieuwe jaar mogen gespaard blijven van tegenspoed en gezegend worden met een goede gezondheid! 

Hopelijk kunnen we in 2019 ook weer heel wat tijd aan onze hobby spenderen, dan kan het nieuwe jaar niet meer stuk!

Quiz op zaterdag 24 november 2018

De traditie wil dat we na het rallyseizoen weer gaan samenzitten om onze kennis over oldtimertractoren en aanverwanten te testen. Op zaterdag 24 november om 19.30 uur organiseren we daarom andermaal onze traditionele OTC-quiz door. Een mix van tractorvragen, aangevuld met algemene kennisvragen passeert er opnieuw de revue in zaal Thor langs de Papebrugstraat in Torhout.

Wie er vorig jaar bij was, weet dat we het vooral gemoedelijk willen houden. De competitiegeest is ver te zoeken , het idee is veel meer dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Aarzel dus niet, stel een groep van drie, vier tot maximum vijf quizzers samen en bedenk een naam voor je team.

Krijg je zelf geen groepje samen? Geen nood: schrijf toch in als enkeling-quizzer en ter plaatse sluiten wel andere kandidaten bij jou aan tot je in een heus team belandt. Een gelegenheidsgroepje won zo in het verleden al eens deze roemruchte quiz!

We belonen niet alleen het winnend team, nee, we laten ook deze keer geen enkele deelnemer met lege handen naar huis gaan.

Supporteren kan natuurlijk ook, maar vooraf inschrijven is ook hier een must.

Schrijf je zo vlug mogelijk(uiterlijk tegen 15 november) in, want ook jij helpt ons vast en zeker om er opnieuw een leuke én sprankelende familieavond van te maken!

Inschrijven kan bij Geert Declercq op tel.nr. 0491/610413 of via email op declercq.geert@pandora.be

Tot dan !

Overlijden Daniƫl Bonte

Met diepe droefenis melden we u het overlijden van de stichter van onze club, de Heer Daniël Bonte.  Daniël is op 20 september plots op 84-jarige leeftijd overleden.  

Hij wordt donderdag aanstaande 27 september om 11 uur in de decanale Sint-Michielskerk te Roeselare begraven.

Wij willen bij deze in naam van Oude Trekker Club Roeselare de bedroefde familie bij dit heengaan onze blijken van diep medeleven betuigen.

Busreis Panningen 28 juli

Zoals u reeds vele jaren van ons gewoon bent, trekken we ook dit jaar weer naar het Historisch Festival te Panningen. Onnodig deze show aan u voor te stellen, het betreft hier een van de grootste in zijn soort op het Europse vasteland.

De bus vertrekt om 6 uur aan de kerk in Oostrozebeke. We komen ter plaatse aan rond 9.30 uur en zijn er vrij tot 17 uur. Daarna keren we terug naar huis en houden onderweg een stop langs een wegrestaurant, om tegen 22 uur terug in Oostrozebeke te zijn.

Deelname aan dit gebeuren kost 37 euro, daarin zit de transfer van en naar het showterrein en een entreekaart voor het Festival begrepen.

Overschrijven kan tot 20 juli op rekeningnummer BE2600125673429. Vermeld uw naam en 'busreis Panningen' op uw formulier.

Graag tot dan!

Kustrally op zaterdag 15 juni

Deze rondrit biedt de echte liefhebber de mogelijkheid, twee keer met zijn trekker over de zeedijk te rijden. Wie biedt er die mogelijkheid nog? Bij ons weten niemand!

We verzamelen op zaterdag 15 juni ’s morgens om 9 uur aan het sportcomplex ’t Haneveld, Nieuwe Steenweg, 74 te 8420 de Haan. In de cafetaria krijgen de deelnemers eerst een koffie en een koek aangeboden.

Stipt om 10 uur vertrekken we voor de morgenrit richting de Haan van ongeveer 10 kilometer. Ondertussen krijgen deelnemers ruim de tijd om op de Zeedijk even rond te lopen, want er wordt halt gehouden om ook de bezoekers even met de tractoren en hun bestuurders kennis te lante maken.

Op de middag is er voor de deelnemers in de feesttent te Vlissegem een lekker middagmaal (stoofvlees met frietjes en aangepaste groenten) voorzien.

Na de middag gaat de rondrit richting Wenduine, met ook al weer een tussenstop.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 18 euro (9 euro voor kinderen <12 j). We voorzien in een koffie en boterkoek bij aankomst, het middagmaal en een paar drankbonnen.

Inschrijven kan door overschrijving op rekeningnummer BE26001256783429 (tot 11 juni) .Vermeld op uw inschrijvingsformulier ‘kustrally’ en het aantal personen.

 

Graag tot dan!

 

erevoorzitter Achiel Ide overleden

Er wordt ons het overlijden van erevoorzitter Achiel Ide gemeld. Hij werd geboren te Zwevezele op 16 april 1932 en is er gisteren thuis overleden.

Achiel was van bij het begin betrokken bij de werking van Oude Trekker Club Roeselare en heeft op zijn eigen manier ervoor gezorgd dat de club vandaag is wat ze is. 

De uitvaartdienst zal plaatsvinden in de parochiekerk van St.-Aldegondis te Zwevezele op dinsdag 5 juni 2018 om 11 uur, gevolgd door de begrafenis in de familiegrafkleder op de begraafplaats van Zwevezele. 

We willen bij deze de familie en iedereen die hem dierbaar was ons innig medeleven betuigen bij het heengaan van deze bijzondere mens.

Fluohesje bij clubledenblad

We hebben jullie door omstandigheden wat langer moeten laten wachten, maar aan de vele positieve reacties te horen wordt ons jubileumscadeau toch wel bijzonder gesmaakt! We hebben met ons OTC-fluohesje de veiligheid van onze leden/tractorbestuurders extra in de verf willen zetten! Draag het jasje voor uw verplaatsingen met de tractor en op onze manifestaties. Ook wie dit jaar nog lid wordt, krijgt dit cadeau in de bus. Aan iedereen bedankt voor het vertrouwen en tot binnenkort!

Clubledenblad maart 2018

Hou deze week je brievenbus in het oog, want het clubledenblad maart is van de pers gerold! Naar aanleiding van ons jubileumjaar vind je dit keer een leuk verjaardagsgeschenk bij je clubblad.

Aftellen naar midden deze week is de boodschap!

Tractorwijding Torhout 11 maart

Goede tradities kun je maar beter in ere houden, zegt men vaak, en dat willen we met de tractorwijding ook blijven doen. Na de heisa rond de afzetting van pastoor Luk Brutin medio dit jaar was het helemaal niet zeker dat hij nog zou kunnen voorgaan in onze tractorwijding. Het concept van zijn vieringen, die tijdens de vorige edities door de deelnemers bijzonder gesmaakt werden, dreigde in het water te vallen.

Onlangs echter kregen we het goede nieuws dat we onze traditie verder kunnen zetten: Pastoor Brutin kan de mis tijdens onze tractorwijding blijven voorgaan! We moeten echter uitwijken naar een andere locatie buiten het grondgebied Zwevezele-Wingene, en hebben daarom gekozen om de tractorwijding dit jaar in de loodsen van de familie Geert Vansteelant in de Rondevijverstraat, 4 te Lichtervelde laten doorgaan.

We verzamelen vanaf 9.30 uur ter plaatse. De H.Mis gaat door om 10.30 uur, met aansluitend korte rondrit en zegening van de tractoren. Op de middag eten we kip met frieten, daarna staat een rondrit van 20 kilometer langs landelijke wegen in de buurt gepland. Na de rondrit is er nog uitgebreid tijd om wat bij te praten aan de bar.

Deelname aan dit gebeuren kost 18 euro (kinderen < 12 jaar 9 euro).Schrijf tijdig in, zodat u zeker bent van deelname!